TS: Norra aloittaa matkustamohenkilökuntaa koskeva yt-neuvottelut

Norra_logo_1Finnairin omistuksessa oleva Nordic Regional Airlines (Norra) aloittaa heinäkuussa matkustamohenkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Kyseessä on enintään 54 henkilön vähennystarve. Norra operoi Finnairin tuotantoa kotimaassa ja Euroopassa. 

Norra aloittaa noin 290 henkilöä koskevat yt-neuvottelut 27. heinäkuuta. Kuuden viikon mittaisten neuvotteluiden aikana pyritään löytämään ratkaisu tuotannon vähentymisen aiheuttamaan ongelmaan.

"Vähennystarve on enintään 54 henkilöä. Irtisanomisia pyritään välttämään uudelleen sijoittamisilla ja osa-aikaisuuksilla", kertoo Norran communications manager Tytti Haaga Lentoposti.fi:lle.

Tarvittavat vähennykset matkustamohenkilökunnan määrään on tarkoitus tehdä on määrä tehdä toukokuuhun 2016 mennessä.

Norran edellinen matkustamohenkilökunnan täysi kurssi käynnistyi syksyllä 2014. Myös kesällä 2015 oli palkattu osa-aikaisia työntekijöitä. Yhtiön matkustamohenkilökunta on siis pääsääntöisesti hyvin kokenutta.

Taloussanomien mukaan kyseessä olisi omistajan eli Finnairin uudet liikennesuunnitelmat. Niiden mukaan viisi konetta poistuisi Norran laivastosta seuraavan 12 kuukauden aikana. Norra ei vahvista Taloussanomien tietoja eikä kommentoi konemääriä tai tyyppejä.

aircraftnose_1Kaikkiaan Norran laivastossa  on 12 ATR 72-500 -potkuriturbiinikonetta sekä 12 Embraer E190- ja kaksi E170-konetta. Embraer E190 -laivasto siirtyi lokakuussa 2012 Finnairilta Flybe Finlandille eli nykyiselle Norralle. Embraer kalustoa operoidaan edelleen osin Finnairin palveluksessa olevien vuokralentäjien avulla.

Norra (Flybe Finland) on operoinut laivastollaan suurta määrää Finnairin kotimaan ja Euroopan liikenteestä. Lisäksi yhtiöllä on ollut omaa tuotantoa mm. reiteillä Tarttoon, Visbyhyn ja Norköpingiin.

Emoyhtiö Finnair on kasvattamassa kaukoliikennelaivastoaan uusilla Airbus A350-900 -koneilla ja rekrytoi parhaillaan uutta matkustamohenkilökuntaa. Kaukoliikennelaivaston kasvaessa tarvitaan lisää panoksia myös Euroopan liikenteeseen. Vaihtoehtoisesti lisäkoneilla tai entistä suuremmalla kalustolla.

Taloussanomat.fi: Finnairin omistama Norra aloittaa yt-neuvottelut

Lue myös: