Norwegian haastaa Finnairia ja avaa kesällä 2020 reitin Helsinki-Vantaalta Tiranaan

NorwegianNorwegian avaa kesäkuussa 2020 uuden suoran reitin Helsinki-Vantaalta Albanian pääkaupunkiin Tiranaan. Samalla yhtiö haastaa myös Finnairia, jonka odotetaan avaavan reitin Tiranaan toukokuussa 2020.


"Olemme iloisia, että voimme tarjota jälleen houkuttelevan kohteen suomalaisille matkustajille. Odotamme innolla, että voimme toivottaa matkustajat tervetulleiksi lennoillemme polttoainetehokkailla lentokoneillamme", sanoo Norwegianin Senior Vice President Commercial Short Haul Magnus Maursund.

Tiranan kaupunki sijaitsee Isthm-joen varrella ja alla 30 kilometrin päässä Adrianmeren rannalta. Alue on aurinkoisimpia koko Euroopassa. Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan Albanian turvallisuustilanne on pääsääntöisesti hyvä.

Ministeriön mukaan turismi kehittyy Albanian rannikoilla pohjoisen Velipojen rannoista aina etelän Sarandaan asti. Muun muassa Durresia ja Sarandaa ympäröivät alueet ovat varsin turvallisia. Myös historialliset sisämaan kaupungit kuten Kruja, Korça ja Gjirokaster sekä Ohrid-järven rannat ovat rauhallisia turistikohteita.

 

 

 

Albania ja maan pääkaupunki houkuttelevatkin matkailijoita miellyttävällä välimerellisellä ilmastolla, pitkällä rantaviivalla, kristallinkirkkailla vesillä ja kauniilla vuorilla. Albaniassa ja Tiranassa on monenlaista nähtävää ja koettavaa niin kulttuurista, luonnosta, ravintoloista kuin ostoksista kiinnostuneille matkailijoille.

Lähtökohtaisesti maassa suhtaudutaan turisteihin positiivisesti, sillä turismi on alueella uutta.

 

Tiranan reitti mukaan lukien Norwegian tarjoaa lähes 40 suoraa reittiä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Norwegianilla on erinomaiset yhteyden myös Helsinki-Vantaan ja Lontoon Gatwickin välillä, mikä mahdollistaa Helsingistä lähteville matkustajille pääsyn vieläkin laajempaan reittivalikoimaan useisiin kaukokohteisiin Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, kuten New York, San Francisco, Austin, Boston, Miami, Denver, Chicago, Orlando, Rio de Janeiro ja Buenos Aires.

 

Norwegian lentään Helsinki-Vantaan (HEL) ja Tiranan (TIA) välistä kerran viikossa keskiviikkoisin 3. kesäkuuta–5. elokuuta saakka. Yhtiön mukaan on mahdollista, että reitti jatkuisi myös  pidempäänkin.

Lue myös: