Norwegian kasvattaa laivastoa - vuokraa kaksi Boeing 737 MAX 8 -konetta

Norwegian_MAX8_1Norwegian jatkaa lentolaivastonsa kasvattamista ja kertoo tehneensä sopimuksen kahden Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen vuokraamisesta. Lisäkoneilla varaudutaan kesän 2022 liikenneohjelmaan, jossa on mukana jo noin 270 reittiä.


"Sopimus on tärkeä askel Norwegianin suunnitelmassa, jolla yhtiö rakentaa tehokkaan ja nykyaikaisen lentolaivaston tulevaisuutta varten. Koneiden todelliseen käyttöön perustuva joustavuus antaa meille mahdollisuuden hallita kapasiteettiamme matalasesongin yli ja mukautua kysynnän kausivaihteluihin", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Nyt solmitun vuokrasopimuksen pituus kahdesta Boeing 737 MAX 8 -koneesta  on yhdeksän vuotta. Sopimuksessa on koneiden todelliseen käyttöön perustuva ns. power-by-the-hour (PBH) -järjestely sekä IATAn talvikaudelle 2021/22 että 2022/23. Tämä antaa Norwegianille tarvittavan joustavuuden kapasiteetin hallintaan matalasesongin yli.

Norwegianilla on sopimuksen mukaan mahdollisuus korvata sopimuksen kohteena oleva 737 MAX 8 -lentokone Airbusin uuden teknologia kapearunkokoneella.