Norwegian myy Argentiinan tytäryhtiönsä JetSMART Airlinesille

Norwegian_737_tails_1Norwegian Air Shuttle on solminut sopimuksen koskien sen argentiinalaisen tytäryhtiönsä Norwegian Air Argentinan (NAA) myyntiä JetSMART Airlinesille. Kauppa on yksi osa Norwegianin uutta stategiaa yhtiön kannattavuuden parantamiseksi.

Sopimuksen myötä JetSMART Airlines ottaa haltuunsa NAA:n operaatiot välittömästi. JetSMART jatkaa NAA:n reittien operointia Buenos Airesin Aeroparquen lentokentältä. Siirtymävaihe kestää muutamien kuukausien ajan, jonka aikana Norwegianin brändi poistuu vähitellen Argentiinan sisäisiltä lennoilta.

Seuraavan puolen vuoden aikana kolme Norwegianin operoimaan Boeing 737-800 -konetta tullaan korvaamaan JetSMARTin Airbus A320 -koneilla. Norwegianin koneet palaavat yhtiön reittiverkostoon Eurooppaan.

"Norwegian siirtyy kasvuvaiheesta kannattavuuteen. Teemme tarvittavia toimia varmistaaksemme Norwegianin kyvyt tulevaisuudessa. Viimeisten kuukausien aikana on tehty tärkeitä toimia pitkän aikavälin kannattavuuden parantamiseksi", kommentoi Norwegianin väliaikainen toimitusjohtaja ja talousjohtaja Geir Karlsen.

"Nykytilanne Argentinassa ei ole mahdollistanut tyydyttävää kannattavuustasoa tytäryhtiössämme. Kustannukset tulevat dollareissa ja tuotot pesoissa. Valuuttamuunnokset ovat tehneet selvän loven tulokseen", jatkoi Karlsen.

JetSMARTin kanssa solmitun sopimuksen on määrä tuoda jatkoa yhtiölle, jota Norwegian on rakentanut Argentinaan viimeisen kahden vuoden aikana. Nyt kahden Argentiinan tuoreimman lentoyhtiön odotetaan toimivan vahvemmin yhdistettynä. JetSMART saa näin noin 10 prosentin markkinaosuuden Argentiinassa ja nousee maan kolmanneksi suurimmaksi operaattoriksi.

jetsmartKaikista NAA:n työntekijöistä tulee kaupan myötä JetSMARTin työntekijöitä. Asiakaspalvelun osalta väkeä jää myös Norwegianille kaukolentoja varten. NAA operoi ainoastaan Argentiinan sisäisiä lentoja.

Norwegianin kaukolentoihin Lontoosta Buenos Airesiin kauppa ei vaikuta, sillä operaattorina on brittiläinen tytäryhtiö Norwegian Air UK (NUK).

Norwegian Air Argentina sai AOC:n tammikuussa 2018 ja aloitti lennot lokakuussa 2018. NAA:n laivastossa oli kolme Boeing 737-800 -konetta, joilla lennettiin 20 lentoa päivässä. Reittejä oli kahdeksan ja ne suuntautuivat Buenos Airesista Barilocheen, Córdobaan, Iguazúún, Jujuyyn, Mendozaan, Neuquéniin, Saltaan ja Ushuaiahin. Kaikkiaan NAA ehti kuljettaa noin 973 000 matkustajaa.

Norwegianin tavoitteena oli avata Argentiinasta huimat 153 lentoreittiä, joille se sai luvat Argentiinan ilmailuviranomaiselta joulukuussa 2017.

Norwegian ilmoitti aiemmin lopettavansa kaukolennot Ruotsista ja Tanskasta kannattavuutensa parantamiseksi.

Lue myös: