Norwegian palkkaa lentävää henkilöstöä Suomeen – lentää kesällä Helsinki-Vantaalta jo 27 kohteeseen

Norwegian_MX8_franklin_1(Päivittynyt klo 20.58) Norwegianin lentoliikenteen solmukohta Suomessa laajenee, kun yhtiö palkkaa Helsinkiin lisää lentäjiä ja sata matkustamotyöntekijää. Norwegianin positiivisia kasvuodotuksia Suomen markkinoilla osoittaa myös yhtiön ilmoitus kasvattaa Helsinki-Vantaalta operoitavan reittiverkoston kohdemäärää nykyisestä 14 kohteesta 27 kohteeseen.

 Norwegian valmistautuu kesäkauteen 2022 ja vahvistaa asemaansa Suomessa ja palkkaa kaikkiaan noin parikymmentä lentäjää ja 100 matkustamihenkilökunnan jäsentä, joiden työpaikka on Helsinki-Vantaalla. Norjalaisyhtiö sai kyseisiin työpaikkoihin huimat 2000 hakemusta. Syksystä 2021 lähtien Norwegianilla on ollut Suomessa palkattuna jo noin 30 lentäjää. 

“Olen iloinen avatessamme tukikohtamme jälleen Helsinkiin. Näemme positiivista kehitystä markkinoilla Suomessa ja varauskirjat kasvavat tasaisesti matkustusrajoitusten helpottaessa Suomessa ja Euroopassa. Nyt palkattavilla noin 150 työntekijällä osoitamme palanneemme Suomeen. Tiedän, että he odottavat innolla saadessaan toivottaa matkustajat tervetulleiksi lennoillemme”, sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

 Uudet työntekijät aloittavat Suomessa vaiheittain maalis-, huhti- ja toukokuun aikana, kun he käyvät läpi tarvittavat koulutukset. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Norwegianilla on lentävää henkilökuntaa Suomessa sitten huhtikuun 2020, jolloin Helsinki-Vantaan toiminnot ajettiin alas koronapandemian seurauksena.

 “Olemme ylpeitä saatuamme näin merkittävän määrän hakemuksia, joka osoittaa Norwegianin maineen huokuttelevana työnantajana ilmailualalla. Miehistömme on tärkeässä roolissa matkustajien turvallisuuden, lento-operaatioiden sujuvuuden ja positiivisen matkustuskokemuksen tarjoamisessa kaikille matkustajille lennoillamme”, jatkoi Karlsen.

 Norwegian on palkannut lentävää henkilökuntaa Suomen lisäksi jo Kööpenhaminaan, Tukholmaan, Bergeniin, Stavangeriin ja Trondheimiin. Norwegian kilpailee osittain samoista työntekijöistä Flyrin ja Norse Atlantic Airwaysin kanssa. 

 Norwegianin reittiverkostossa on Helsinki-Vantaalta maaliskuussa 2022 kaikkiaan 14 kohdetta, joista kaksi on kotimaanreittejä Ouluun ja Rovaniemelle. Kesäkaudelle 2022 Norwegian kasvattaa kohdemäärää merkittävästi, kun lentoja on tarjolla jo 27 kohteeseen.

Nor wegianin Suomen operaatioiden määrän arvoidaan olevan kesällä 2022 noin puolet pandemiaa edeltävästä määrästä. Ennen pandemiaa Norwegianilla oli Suomessa noin 100 lentäjää. 

Norwegian palasi lennoillaan Suomeen pandemian ja talousvaikeuksien jälkeen 28. kesäkuuta 2021. Lentoposti.fi kertoi Norwegianin suunnitelmasta perustaa tukikohta uudelleen Suomeen ja Helsinki-Vantaalle kesäkuussa 2021.

Uudessa kasvuvaiheessa olevalla Norwegianilla on kesäkaudella 2022 käytössä 70 koneen laivasto. Kesällä 2023 laivaston koko nousee jo 80 koneeseen.

Päivitys kello 20.58: Täsmennetty Norwegianin palkkaamia henkilömääriä ja kerrottu Suomessa olleen yhtiön lentäjiä jo syksystä 2021 lähtien.

Lue myös: