Norwegian peruu yli 4000 lentoa ja aloittaa lomautukset - kaukolentokapasiteettia leikataan 40%

Norwegian_Dreamliner_1Norwegian tekee rajuja toimia Yhdysvaltain asettaman matkustuskiellon seurauksena. Halpalentoyhtiö peruu yli 4000 lentoa ja kapasiteettivähennys on kaukoliikenteessa jo 40 prosenttia ja lähiliikenteessä 25 prosenttia toukokuun loppuun saakka. Muutokset näkyvät koko reittirakenteessa ja puolet työntekijöistä lomautetaan.

"Tämä on ennennäkemätön tilanne. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuudesta. Uudet rajoitukset tekevät vaikeasta tilanteesta entistäkin vaikeamman. Kannustamme viranomaisia eri puolilla maailmaa toimimaan sen puolesta, että tärkeä infrastruktuuri ja työpaikat voidaan pelastaa", sanoi Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

Norwegian peruu Yhdysvaltain toimien seurauksena 40 prosenttia kaukoreiteistään. Suurin osa kaukolennoista Amsterdamin, Madridi, Oslon, Tukholman, Barcelonan, Pariisin ja Yhdysvaltain kohteiden välillä perutaan 13.-29 maaliskuuta väliseltä ajalta.

Kaikki lennot Roomasta Yhdysvaltoihin perutaan 13. maaliskuuta lähtien aina  toukokuun 2020 loppuun saakka.

Kesäaikataulun käynnistyessä 29. maaliskuuta kaikki kaukolennot Pariista, Barcelonasta, Madridista, Amsterdaminsta, Ateenasta ja Oslosta Yhdysvaltoihin perutaan huhtikuun loppuun saakka.

Kaikki Norwegianin kaukoreitin Lontoon Gatwickistä lennetään normaalisti, sillä matkustuskielto ei koske lentoja Isosta-Britanniasta Yhdysvaltoihin. Norwegian pyrkiikin uudelleenreitittämään suuren osan matkustajistaan juuri Lontoon kautta.

Lähiliikenneverkostossa merkittäviä muutoksia

Norwegian tekee lähiliikenteen osalta merkittäviä peruutuksia. Suuri osa kotimaan lennoista Norjassa ja Skandinaviassa kuten Oslon ja Kööpenhaminan sekä Oslon ja Tukholman välilä perutaan kokonaan. Myös lennot Italiaan on peruttu. Norjan ja Skandinavian sisäisiä lentoja on yhdistetty.

Lomautuksen käyntiin - puolet työntekijöistä lomautetaan

Pandemian aikana Norwegian pyrkii turvaamaan työntekijöidensä hyvinvoinnin sekä yhtiö kyvyn säilyttää tärkeimmät operaationsa toiminnassa.

Koronaviruksen aiheuttaman dramaattisen markkinatilanteen muutoksen seurauksena kustannuksia joudutaan karsimaan merkittävästi. Norwegian lomauttaakin jopa puolet työntekijöistään ja määrä voi kasvaa siitäkin. Lomautukset koskevat kaikkia yhtiön työntekijöitä.

Norwegian on aloittanut keskustelut työntekijäliittojen kanssa ja valmistelee prosessia lomautuksiin.

Lue myös: