Nuoret Hornet-ohjaajat nousevat ilmaan Oulussa

HN_pari_frisianflag_IlmavoimatNuoret hävittäjäohjaajat nousevat ilmaan Lapin lennoston johtamassa Täppä16 -lentotoimintaharjoituksessa Oulunsalon tukikohdasta. Kyseessä on vuoden tärkein harjoitus lennoston nuorimmille ohjaajille, jossa heille koulutetaan normaaleja lentokoulutukseen liittyviä taitoja sekä toimintaa vieraalta kentältä.

Täppä16-lentotoimintaharjoituksessa lennetään 28.11.–2.12.2016. Lennot suuntautuvat Rovaniemi – Kajaani – Oulu väliselle alueelle sekä Oulun ja Kokkolan edustalle meren päällä.

Lentotoimintaa on maanantaista torstaihin kello 10–23 välisenä aikana sekä perjantaina kello 10–16. Harjoituksessa lennetään kahdeksalla F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Myös matalalentoja suoritettaessa pyritään välttämään meluhaittaa. Yliäänilentoja lennetään vain meren päällä.