Patria joutuu siirtämään ammattilentäjäkoulutuksen pois Malmilta - uusi paikka haussa

pilottraining_patriaPatria jatkaa jo aiemmin aloitettuja valmisteluja Patria Pilot Training -lentokoulun uudelleensijoittamiseksi. Uuden sijaintipaikan löytämiseksi on kartoitettu soveliaita lentoasemia ja käyty keskusteluja niiden taustayhteisöjen kanssa. Siirtyminen liittyy valtion päätökseen vetäytyä Helsinki-Malmin lentoasemalta syyskuuhun 2016 mennessä.

Kenttäalue palautuu Helsingin kaupungin käyttöön viimeistään vuoden 2017 alussa. Malmin lentoasemaa on kaavailtu asuntotuotantokäyttöön viimeistään 2020-luvun alussa.

Patria Pilot Training on kouluttanut satoja ammattilentäjiä perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Suomalaisten oppilaiden lisäksi yhtiö on kouluttanut myös lukuisia ulkomaalaisia ammattilentäjiä.

Patrialla on laaja koulutusohjelmatarjonta, joka sisältää muun muassa lentoyhtiöille suunnatun Multi-Crew Pilot License (MPL) -ohjelman. Oppilaitoksella on käytössään huippumoderni lentokoulutuskalusto.

Patria Pilot Training on osa Patria-konsernia, joka on kansainvälisesti toimiva puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Patrian omistavat Suomen valtio (73,2 %) ja Airbus Group (26,8 %).

Lue myös: