Patria Pilot Training ja Kazakstanin siviili-ilmailuakatemia yhteistyöhön

Patria_tails_1Kazakstanin siviili-ilmailuakatemia ja Patria Pilot Training ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen liittyen yhteistyöhön ammattilentäjäkoulutuksessa. Koulutus alkaisi Helsingissä mahdollisesti jo kuluvan vuoden aikana.


Osapuolten välinen aiesopimus allekirjoitettiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiovierailulla Kazakstanissa 16.- 18. huhtikuuta. Vierailun isäntänä toimii Kazakstanin tasavallan presidentti Nursultan Nazarbayev. Vierailu on osa Suomen ja Kazakstanin välisten valtiovierailujen sarjaa, joiden erityisaiheena ovat opetus ja koulutus.

”Aiesopimuksella on tärkeä merkitys Patrian lentäjäkoulutuksen laajentamistavoitteiden kannalta", kertoo Patrian toimitusjohtaja Heikki Allonen aiesopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

"Kazakstanista tulee aiesopimuksen myötä Patrian ensimmäinen yhteistyömaa Keski-Aasiassa. Olemme erittäin kiinnostuneita tästä yhteistyömahdollisuudesta” 

Aiesopimuksen allekirjoittivat Patrian toimitusjohtaja Heikki Allonen ja Kazakstanin siviili-ilmailuakatemian rehtori Mukhtar Baizhumanov. Tavoitteena on aloittaa lentäjäkoulutus Helsingissä mahdollisesti jo tämän vuoden aikana.

Patria_Jukka_Holkeri_1Patrian yrityssuunnittelu- ja markkinointijohtaja Jukka Holkerin mukaan kyseessä on alkuvaiheessa täydentävää ATPL-moduulikoulutuksen antamista Kazakstanilaisakatemian lento-oppilaille. Tähtäimenä on kuitenkin laajamittainen yhteistyö aina uuteen MPL-koulutukseen saakka tämän massiivisen akatemian kanssa.


Työtä sopimuksen eteen on tehty pitkään

Kazakstanin opetus- ja tiede ministeri Bakhytzhan Zhumagulov oli maaliskuussa 2013  valtuuskuntansa kanssa tutustumassa Patria Pilot Trainingiin.

Vierailun aikana Patrian Heikki Allonen, Jukka Holkeri sekä lentokoulutuksen vastuullinen johtaja Mikko Paronen esittelivät Patrian tiloja, uusia koulukoneita sekä lentokoulutusta. Ministeri pääsi vierailulla myös esittelylennolle Cirrus SR22-mittarikoulukoneella.

Patrian edustajat olivat tavanneet ministeri Zhumagulovin aiemmin vierailullaan Astanassa lokakuussa 2012.

Samalla kun lentäjäkoulutuksen tarkempaa yhteistyötä suunnitellaan, kartoitetaan myös muita yhteistyömahdollisuuksia. Näihin lukeutuvat mahdollinen lennonopettajien koulutus Kazakstanin siviili-ilmailuakatemian tarpeisiin sekä paikallisen koulutuskeskuksen perustaminen Kazakstaniin.

Patrialla vankka koulutuskokemus

Patria_FNTP_harjoituslaitePatria Pilot Training on johtava eurooppalainen ilmailualan oppilaitos, jolla on yleiseurooppalainen JAR-FTO (Flight Training Organisation) -toimilupa. Oppilaitos on kouluttanut satoja ammattilentäjiä perustamisvuodestaan 1998 lähtien.

Patria Pilot Training on muun muassa kouluttanut Pietarin siviili-ilmailuyliopiston lentäjäoppilaita, jotka valmistuivat erinomaisin tuloksin. Patrian lentokoulutusorganisaation erikoistarjontaan kuuluu lentoyhtiöille suunnattu Multi-Crew Pilot License (MPL) sekä muut yritysasiakkaille räätälöidyt ratkaisut. Oppilaitoksella on käytössään huippumoderni lentokoulutuskalusto.

Kazakstanin Almatyssä sijaitseva Republic of Kazakhstan Civil Aviation Academy on on valtiollinen ilmailualan oppilaitos, joka kouluttaa ilmailualan ammattilaisia. Koulu on Kazakstanin ja Keski-Aasian ainoa ilmailualan korkeakoulu.

Akatemia kouluttaa ilmailualan ammattilaisia ensisijaisesti Kazakhstanin ilmailualan toimintoihin, eli mm kaikille maassa toimiville lentoyhtiöille.

Koulutusohjelmista valmistuu mekaanikkoja, asentajia, lentäjiä sekä teknisiä- että palvelualan ammattilaisia siviili-ilmailun tarpeisiin. Akatemia tekee yhteistyötä myös Air Astanan kanssa, joka on Kazakstanin suurin lentoyhtiö.

Kazakstanin siviili-ilmailuakatemia