Patria valittiin koko Pohjolan NH90-helikoptereiden huoltajaksi

NH90_FOC_2Patria ja NH Industries ovat allekirjoittaneet sopimuksen NH90-helikoptereiden huoltokeskuksesta. Sopimus laajentaa yhteistyötä koskemaan elinkaaren aikaisia tukipalveluilla koko Pohjolan asiakkaille.  Patria saa virallisen aseman NHI:n huoltokeskuksena tarjoten palveluita Suomen, Ruotsin ja Norjan NH90-kalustolle.


Pohjolan NH90-huoltokeskuksena Patria voi toimittaa suurimman osan NH90:n varaosista Suomelle, Ruotsille ja Norjalle. Yhtiöllä on myös mahdollisuus tarjota huolto- ja ylläpitopalveluja Pohjolan asiakkaille yhdessä NH Industriesin kanssa.

Patria-Aviationin-johtaja-Lassi-Matikainen"Sopimus vahvistaa entisestään ainutlaatuisia taitoja ja kykyjä, joita Patria tarjoaa helikoptereiden huolto- ja korjaustoimintojen osalta. Sopimus tarjoaa myös mahdollisuuden tarjota palveluja paikallisesti muualla Pohjolassa", sanoo Patria Aviationin johtaja Lassi Matikainen. 
 

"Sopimus vankistaa asemaamme johtavana helikoptereiden elinkaaripalveluiden tarjoajana", päättää Matikainen.

Patrian vankka kokemus NH90-projektista näkyy mm. yhtiön kehittämästä ballistisesta komposiittisuojauksesta ja suomalaisen puuteollisuuden tuotteiden käytössä koptereiden lattian vahvistamiseen. 
 
Lentoposti.fi kertoi kesäkuussa 2013 Patrian helikopterihuoltosuunnitelmista.  Yhtiöllä on jo olemassa huoltopiste Tukholmassa ja Norjan Barduforssiin ollaan luomassa Utin kaltaista tukikohtaa, jossa yhtiö tarjoaisi huoltopalveluitaan. Raskashuollot tehtäisiin Suomessa. 
 
Patria tarjoaa sotilas- ja siviilihelikoptereiden elinkaaritukea ja kokoaa ruotsalaisten ja suomalaisten NH90-kuljetushelikopterit osana yhteispohjoismaista helikopterihankinta -ohjelmaa (Joint Nordic Standard Helicopter Procurement Programme).
 

Lue myös: