Patria voitti tarjouskilpailun Norjan NH90-helikoptereiden huollosta

NH90_FOC_1Norjan puolustusvoimien logistiikkaorganisaatio (Norwegian Defence Logistics Organisation, NDLO) on valinnut Patrian huoltamaan Norjan NH90-helikoptereita. Kaksivuotinen sopimus kattaa Norjan ilmavoimien NH90-helikoptereiden raskaat huollot ja korjaukset.

 

 Sopimuksessa on optio kahdelle lisävuodelle, ja se on arvoltaan yli 10 miljoonaa euroa.

”Sopimus on meille merkittävä avaus päästä näyttämään Norjassa osaamisemme ja kykymme tuottaa sotilashankkeissa kustannustehokkaita ratkaisuja pitkällä aikajänteellä. Vahva kokemuksemme tästä helikopterityypistä Suomessa ja Ruotsissa sekä huomattava määrä kokeneita NH90-osaajia luo meille erinomaisen pohjan huoltaa Norjan NH90-koptereita”, toteaa Dan Nordheim, Patrian Norjan Helicopters -yksikön toimitusjohtaja ja maajohtaja.

 Patrian Helicopters-yksikkö Bardufossissa, Norjassa, sijaitsee lähellä asiakkaan toimintoja.

“Tämän sopimuksen avulla NH90-osaamisemme ja elinkaaren tukitoiminnot lisääntyvät merkittävästi ja tämä tarkoittaa myös vahvaa perustaa laajemmalle kehittämiselle ja kasvulle Bardufossissa”, Nordheim jatkaa.

 ”Kuusi vuotta sitten, maaliskuussa 2011, päätimme vahvistaa asemaamme Norjassa ja pohjoismaisessa helikopterihuollossa ostamalla norjalaisen Bardufossissa toimivan helikopteri- ja lentokonehuoltoon erikoistuneen yhtiön, nykyisen Patria Helicopters AS:n. Tavoitteena oli alusta asti pyrkiä merkittävän rooliin Norjan NH90-helikoptereiden ylläpidon kumppanina, vastaavalla tavalla kuin mitä olemme menestyksekkäästi toteuttaneet Suomessa, Utin tukikohdassa Maavoimien NH90 koptereille. Nyt solmittu sopimus on seurausta määrätietoisesta ja kärsivällisestä työstä kohti tätä päämäärää ja merkittävä askel matkalla kohti elinkaaren tukipalveluiden strategisen kumppanin roolia myös Norjassa”, iloitsee International Support Partnerships -liiketoiminta-alueesta vastaava liiketoimintajohtaja Lassi Matikainen. 

 Patrian helikopteriyksikkö Norjan Bardufossissa on huoltanut Norjan ilmavoimien ja siviiliasiakkaiden koululentokoneita jo useiden vuosien ajan. Patria tarjoaa laajasti helikopterien elinkaaren tukipalveluja sotilas- ja siviiliasiakkaille myös Suomessa ja Ruotsissa.

Patria on OEM-sertifioitu palvelukeskus Airbusin, Bellin ja Leonardon valmistamille helikoptereille. Patrialla on NHI:n myöntämä NH90 Nordic Service Center -status, ja yhtiö on kokoonpannut yhteensä 29 Ruotsin sekä Suomen NH90-kopteria yhteisen hankintaohjelman puitteissa (Joint Nordic Standard Helicopter Procurement Programme).