Patrian Diamond DA40 NG -koulukone vaurioitui onnettomuudessa Espanjassa - ei henkilövahinkoja

Patria_DA40NGPatria Pilot Trainginin yksimoottorinen Diamond DA40 NG -koulukone (OH-DTF) on vauritoitunut laskeutumisen yhteydessä Espanjan Córdobassa 23. tammikuuta 2020. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

Koululennolla olleessa Patria Pilot Trainingin Diamond DA40 NG -koneessa oli onnettomuuden aikaan lennonopettaja ja oppilas. Heille ei tullut onnettomuudessa fyysisiä vammoja.

Torstaina 23. tammikuuta 2020 noin kello 14 Suomen aikaa laskeutumisen yhteydessä tapahtuneessa onnettomuudessa koulukoneen nokkateline vaurioitui ja kone suistui kiitotien sivuun. Lentoaseman pelastusajoneuvot olivat mukana varmistamassa tilannetta onnettomuuspaikalla.

Córdoban (LEBA) lentokentällä on yksi asfaltoitu noin 1400 metrin mittainen kiitotie 03/21

"Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja ja oppilas sekä lennonopettaja ovat kunnossa. Koneen korjausta valmistellaan parhaillaan, jotta se saadaan mahdollisimman nopeasti riviin. Lentokoulutuksemme Córdobassa jatkuu normaalisti, kertoo Patrian Jyrki Myyryläinen Lentoposti.fi:lle.

Patria siirsi lentokoulutustaan Espanjan Córdobaan mm. parempien sääsolosuhteiden ja alhaisemman kustannustason takia. Suomessa laskeutumismaksuja oli nostettu reippaasti ja ne ovat suuressa osassa alkeislentokoulutusta.

Nykyisin Patrialla on Espanjassa viisi Diamond DA40 NG -konetta ja talven aikana sinne sijoitetaan kaksi konetta lisää. Tällä hetkellä yksi yhtiön DA40 NG -kone on vielä Pirkkalassa varakoneena. Córdobaan sijoittavilla lisäkoneilla Patria valmistautuu suurempiin oppilasmääriin vuoden 2020 aikana.

Ensimmäinen Córdobassa koulutettava kurssi koostui elokuussa 2019 lähtien Norran oppilaista. He ovat valmistuneet Espanjasta jo ennen joulua. Nyt käynnissä on jo toinen kurssi. Seuraavaksi Córdobassa alkaa Air Astanan MPL-kurssin lento-osuus. Kyseessä on ensimmäinen ulkomaalaiselle asiakkaalle annettava  MPL (Multi-Crew) koulutus, joka on jo ollut käynnissä jo Pirkkalan toimipisteessä. Patrian ensimmäinen MPL-asiakas oli Finnair.

Córdoba: Una avioneta se sale de la pista del aeropuerto de Córdoba

Lue myös: