Postilakon tukitoimet voivat vaikuttaa merkittävästi Finnairin liikenteeseen maanantaina

Finnair Airbus A319.Ilmailualan Unionin (IAU) tukitoimet postilakossa vaikuttavat toteutuessaan merkittävästi Finnairin liikenteen maanantaina 25. marraskuuta kello 6.00 alkaen. Tukitoimet koskevat maahuolintaa, turvatarkastuksia, cateringiä sekä asiakaspalvelua Helsinki-Vantaalla. Finnair ei ole kiistan osapuoli nyt käytävässä työtaistelussa.

Ilmailualan Unioni IAU jätti 18. marraskuuta uuden ennakkoilmoituksen valtakunnansovittelijalle ja Paltalle tukitoimistaan Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:lle Postin työriidassa.

Uusin ilmoitus koskee tukitoimia, jotka toteutetaan työnseisauksena 25. marraskuuta kello 6.00 alkaen. Tuolloin kaikki IAU:n jäsenet lopttavat kaikki työnsä. Työnseisaus päättyy, kun työntekijät palaavat työvuoroihinsa 26. marraskuuta.

Työnseisauksen piiriin kuuluvat Airpro Oy, Aviator Finland Oy, Finnair Oyj, Finnair Cargo Oy, Finnair Kitchen Oy, Finnair Technical Services Oy, GA Telesis Engine Services Oy, HUB logistigs Handling Oy, Nordic Regional Airlines Oy, RTG Ground Handling Oy ja Swissport Finland Oy.

Tukitoimiin osallistuvat IAU:n jäsenet työskentelevät kaikkien Suomesta ja Suomeen operoivien lentoyhtiöiden käyttämissä maapalveluissa, tekniikassa, cateringissä, rahdissa sekä lisäksi lentoasemien turvatarkastuksessa.

Finnair arvoi, että uudet tukitoimet vaikuttavat toteutuessaan merkittävästi sen liikenteeseen.

Yhtiö mahdollistaakin matkustuspäivän muutoksen 25. päivän lentojen osalta. Matkustuspäivää voi siirtää ajalle 21.–24.11. tai 26.–27.11., jos yhtiön lennoilla on tilaa matkustajan alkuperäisessä matkustusluokassa.

Jo aiemmin AKT ilmoitti 20.11. alkaneesta ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta 20.11-8.12, joka koskee sen jäsenistöä. Mukana tässä tukilakossa on myös Finnairin matkustamohenkilökunta, jotka ovat pääsääntöisesti SLSY:n jäseniä.

Lue myös: