Puolustusministeri Kaikkonen tutustuu Japanin ilma-itsepuolustusvoimien avaruusoperaatioyksikköön

Puolustusministeri Antti Kaikkonen tekee työvierailun Japaniin 25.-27. lokakuuta 2022. Puolustusministerin delegaatioon kuuluvat myös ministeriön kansliapäällikkö Esa Pulkkinen sekä Business Finlandin kokoama yhdentoista suomalaisyrityksen valtuuskunta. Vierailukohteena on myös Japanin avaruustilannekuvasta vastaava yksikkö JASDF Space Operation Group.

Keskiviikkona 26. lokakuuta puolustusministeri Kaikkonen tapaa Japanin puolustusministeri Yasukazu Hamadan. Ministereiden on määrä keskustella globaalista turvallisuustilanteesta sekä Suomen ja Japanin puolustushallintojen välisistä suhteista.

Ministerin ohjelmaan sisältyy lisäksi osallistuminen Suomi-Japani puolustusteollisuusseminaariin sekä puolustusteollisuuden edustajien tapaamisia. Vierailun keskeisiä tavoitteita on edistää suomalaisten puolustusteollisuusyritysten toimintaa Japanissa sekä tiivistää Suomen ja Japanin yhteistyötä puolustushallintojen välillä.

Torstaina 27. lokakuuta puolustusministeri Kaikkonen tutustuu Japanin ilma-itsepuolustusvoimien avaruusoperaatioyksikön (JASDF Space Operation Group) toimintaan Fuchussa. Yksikkö vastaa Japanin avaruustilannekuvasta ja kyvykkyyksistä.

Tilannetietoisuuden lisäämisen tarve myös avaruudessa tapahtumista asioista on saanut aiempaa suuremman merkityksen, kun avaruudessa toimii jatkuvasti kasvava joukko valtiollisia ja kaupallisia toimijoita. Suomessa Ilmavoimien tuottama avaruustilannekuva integroidaan osaksi koko Puolustusvoimien yhteistä tilannekuvaa.

Lue myös: