Qatar Airwaysin matkustamohenkilökunnalle täysi suojavarustus

Qatar_suoja_2Qatar Airways ottaa käyttöön uusia toimia taatakseen lennonaikaisen terveysturvallisuuden matkustajille sekä matkustamomiehistölle. Erilaisilla toimilla pyritään vähentämään lennonaikaisia kontakteja ja matkustamohenkilökunnalle tulee käyttöön kertakäyttöiset suojapuvut.
Qatar Airwaysin matkustamohenkilökunta alkaa käyttää lennoilla kertakäyttöistä koko kehoa suojaavaa asua ja muita varusteita. Henkilökunta on jo aiemmin käyttänyt suojalaseja, hengityssuojaimia ja käsineitä.

Yhtiön matkustajilta edellytetään 25. toukokuuta lähtien suu-nenäsuojan käyttöä. Matkustajien tulee myös huolehtia fyysisen etäisyyden pitämisesti silloin kun se on mahdollista erityisesti lennoilla jotka eivät ole täysiä. Turvaväleistä huolehditaan myös koneeseen nousun ja koneesta poistumisen aikana.

Matkustajia kehotetaan myös huolehtimaan maailman terveysjärjestö WHO:n hygieniaohjeistuksen noudattamisesta eli käsien pesusta ja kasvojen koskettelun välttämisestä.

Qatar_suoja_1Muita ennaltaehkäiseviä toimia ovat kevennetyt tarjoitulumenetelmät, joilla pyritään vähentämään matkustajien ja miehistön välisiä kontakteja.

Esimerkiksi business-luokassa palataan ruokien pöydälle asettelusta takaisin perinteisempään tarjotin eteen -malliin. Turistiluokassa annokset tarjoillaan edelleen suljettuina. Matkustamossa on myös tarjolla käytettäväksi käsidesiä

Qatar Airways on lisäksi muuttanut käytäntöjä matkustamomiehistön osalta siten, että lyhyillä ja keskipitkillä lennoilla on mukana kaksinkertainen miehistö. Niistä ensimmäinen huolehtii menolennosta ja toinen paluulennosta.

Kaukolentojen osalta kohteissa yöpyvät miehistöt kulkevat vain yhtiön valitsemalla kuljetuksella eivätkä he saa poistua hotellihuoneistaan ihmiskontaktien rajoittamiseksi.