Rajan uuden H215-meripelastushelikopterin koulutuslennot etenevät aikataulussa

Raja_HVP_ilmassaRajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue aloitti koulutuslennot uudella Airbus Helicopters H215 Super Puma -meripelastushelikopterilla maaliskuun puolivälissä. Koulutus näkyy Helsingin yllä ja edustalla lisääntyneenä helikopteriliikenteenä. Toiminta on edennyt suunnitellusti ja päivystysvalmius saavutetaan kesäkuussa.

Vartiolentolaivue on lentänyt ensimmäisellä uudella H215 -meripelastushelikopterillaan (OH-HVP) harjoituslentoja jo noin 80 tuntia. Toisen Super Puman (OH-HVQ) odotetaan liittyvään laivastoon toukokuun aikana. Rajavartiolaitos ottaa sen vastaan Etelä-Ranskan Marignanessa suunnitelmien mukaan heti vapun jälkeen.

Miehistön harjoitukset Helsingin tukikohdasta käsin on pyritty järjestämään siten, että niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle. Kyseessä on kuitenkin helikopteri, jolla tullaan tekemään vaativia meripelastustehtäviä kaikissa olosuhteissa. Sen takia harjoituksia tehdään sekä valoisalla että pimeällä.

superpuma2_malmi"Helikoptereiden miehistöistä on koulutettu jo lähes kaksi kolmasosaa. Koulutusmäärät vaihtetelevat tehtävistä riippuen. Ohjaajista on tällä hetkellä koulutettu selvästi suurempi osa, kuin pintapelastajista", kertoo Vartiolentolaivue yksikön varapäällikkö Jukka-Pekka Lumilahti Lentoposti.fi:lle.

"Koulutus on edennyt ajallaan ja päivystyksen aloittaminen uusilla koneilla kesäkuun alusta lähtien on realistista", jatkaa Lumilahti.

Vartiolentolaivue lentää harjoituslentoja koko kuluvan viikon (17) ajan. Ensi viikolla (18) ei lennetä harjoituslentoja. Ilmoitetut ajat koskevat vain uuden H215-helikopterin miehistökoulutusta. Niiden lisäksi Vartiolentolaivueella on muuta lentotoimintaa, jota suoritetaan kaikkin aikoina 24/7 -periaatteella tehtävistä riippuen.

 Viikon 17 meripelastushelikopterin harjoitusajat Helsingissä.

25.4. klo 8.00-18.00
26.4. klo 8.00-18.00
27.4. klo 8.00-24.00
28.4. klo 8.00-18.00
29.4. klo 8.00-18.00

Lue myös: