Rajavartiolaitos harjoittelee massapelastusta ilma-aluksilla Porkkalanniemessä (video)

SARex_2Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue ja Suomenlahden merivartiosto harjoittelevat meripelastusta Porkkalanniemellä. Harjoitus tuo alueelle suuren määrän helikoptereita tiistaina 12. toukokuuta. Harjoituksen osallistuu useita ilma-aluksia. Iltapäivällä käynnistyvän harjoituksen pääteemana on massaevakuointi usealla kopterilla.

SARex_1Vartiolentolaivueen Agusta Bell 412 -helikopterit saapuvat paikalle Helsinki-Malmin tukikohdasta ja AS332 Super Pumat Turusta. Dornier DO 228 -valvontakone ei osallistu tämänkertaiseen harjoitukseen.

Harjoitus lisää lentomääriä ja lentomelua hetkellisesti kyseisellä merialueella sekä Malmin lentokentällä ja sen läheisyydessä.

Harjoituksen sääolosuhteet ovar hyiset: Tuulta 10m/s, aallon korkeus metri, ilman lämpötila 8C° ja veden lämpötila 6C°. Paikalla on neljä helikopteria, jotka evakuioivat matkustajia pohjakosketuksen saaneesta matkustaja-aluksesta. Sen kyydissä on ollut 73 henkiöä.

MRCC_rajavartiolaitos"Merialueella on useita pelastettavia, jotka ovat aluksilla ja pelastuslautoilla. Myös meressä on ihmisiä kuvaavia nukkeja", kertoo Vartiolentolaivueen komentaja Antti Pesari.

Harjoitusta johdetaan Helsingin meripelastuskeskuksesta käsin. Myös ilma-alusten toimintaa koordinoi juuri meripelastuskeskus (kuvassa oikealla Turun meripelastuskeskus).

SARex_3

 

päivitys 16.00: korjattu harjoitusta johtava meripelastuskeskus Helsingin meripelastuskeskukseksi.