Ranskalainen XL Airways keskeytti lennot talousvaikeuksien seurauksena

XL_A330XL Airways France keskeytti lennot 30. syyskuuta 2019 yhteistyössä Ranskan ilmailuviranomaisen ja oikeuden kanssa. Syynä ovat lentoyhtiön taloudelliset ongelmat. Lento-operaatiot ovat XL Airwaysin mukaan keskeytyksissä 3. lokakuuta saakka.

XL Airways pahoittelee tilannetta asiakkailleen, kun se joutui keskeyttämään lennot maanantai-iltapäivästä 30. syyskuuta kello 15.00 lähtien. Koneiden kerrotaan pysyvän maassa 3. lokakuuta saakka. Yhtiön ilmoituksesta huolimatta lennot ovat tollisuudessa loppuneet jo aiemmin 23. syyskuuta, jolloin lipunmyynti keskeytettiin.

Lentoyhtiö kehottaa matkustajia ottamaan yhteyttä matkatoimistoihinsa, vakuutusyhtiöihinsä tai luottokorttiyhtiöihin mahdollisen lippujen takaisinmaksun takia sekä ostamaan uusi lippu jollekin toiselle operaattorille.

XL Airways France rakentui vuonna 2008 kaatuneen brittiläisen XL Leisuren pohjalle. Saksalainen XL Airways lopetti lennot vuonna 2013. Yhtiön historia yltää vuoteen 1995 saakka ja aiemmilta nimiltään se on ollut Star Airlines ja Star Europe.

Kuluneen syksyn aikana XL Airways on lentänyt kolmella Airbus A330-200 ja yhdellä A330-300 -koneella. Yhtiö oli tilannut myös uusia A330neo-koneita. Yhtiö lensi koneilla Pariisista Afrikkaan, Lähi-itään, Yhdysvaltoihin, Karibialle ja Välimeren kohteisiin.

Kyseessä on jo toinen kaatunut ranskalaisyhtiö syyskuussa 2019. Aiemmin syyskuussa konkurssiin päätyi nimittäin ranskalainen Aigle Azur.

Vuoden 2019 aikana lennot ovat loppuneet ranskalaisyhtiöiden lisäksi ainakin seuraavilta. British Midland Regional, Germania, WOW air ja Jet Airways. Matkanjärjestäjä Thomas Cook Groupin kaatumisen jälkeen ainakin kaksi sen lentoyhtiötä on jatkanut toimintaansa.