Robinson R44 -helikopteri kaatui lentoonlähdössä koulun pihalla Ruukissa

Robinson R44 Clipper II -helikopterin lentoonlähtö epäonnistui lauantaina illansuussa Ruukissa. Kopteri oli noussut noin metrin korkeuteen, kun se putosi takaisin maahan ja kaatui. Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Kaleva. Kopterissa oli yksi henkilö, joka ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Mäntämoottorinen ja nelipaikkainen R44 kaatui kyljelleen Ruukin koulun pihalla Siikajoella. Hätäkellukkeilla (Pop-Out Floats) varustetun kopterin roottori hajosi ja perärunko vaurioitui pahoin onnettomuudessa.

Noin kello 18.40 tapahtuneen onnettomuuden jälkeen kopterin polttoainesäiliöstä valui maahan lentobensiiniä. Alunperin keskisuureen ilmaliikenneonnettomuuteen hälytyksen saanut pelastuslaitos imeytti polttoaineen talteen.

Yhdysvaltalaisen Robinsonin valmistamat mäntämoottorihelikopterit ovat yleisimpiä pyöriväsiipisiä ilma-alusrekisterissämme. Kaksipaikkaisia R22-koptereita on Suomessa 22 kappaletta ja nelipaikkaisen R44:n eri versioita yhteensä 18.

Kaikkiaan helikoptereita ja autogiroja on Trafin rekisterissä 104, joten Robinsonien osuus on lähes 40 prosenttia. Suosio on maailmanlaajuista. "Robbareita" oli jo viime marraskuussa toimitettu asiakkaille yli 10 000 kappaletta. Nykyisin Robinson onkin markkinoiden suurin helikopterivalmistaja.

Kuvia Siikajoen onnettomuudesta Iltalehden nettisivuilla.