Saksalainen alueellinen lentoyhtiö LGW konkurssiin - otti juuri käyttöön uutta German Airways -nimeä

D-ABQN_240419Saksalainen alueellinen lentoyhtiö German Airways Fluggesellschaft mbH on ajautunut koronapandemian seurauksena konkurssiin. Yhteistyö Lufthansan kanssa ei saanut toivottua jatkoa. Aiemmin German Airways eli entinen LGW on ollut Lufthansankin omistuksessa.

German Airways Fluggesellschaft mbH ei onnistunut saamaan jatkoa sopimukseen Lufthansan kanssa. Aiemmin nykyinen German Airways lensi LGW-nimellä 15 Bombardier Dash 8 Q400 -koneella lentoja Eurowingsille. Lyhyen ajanjakson aikana se lensi myös A320-koneita. Lufthansa irtisanoi sopimukset German Airwaysin kanssa koronakriisin seurauksena huhtikuussa 2020.

German Airways tunnettiin aiemmin LGW-nimellä (Luftfahrtgesellschaft Walter mbH). Yhtiö on perustettu vuonna 1980. Se operoi aiemmin lentoja Airberlinille, mutta sen konkurssin jälkeen omistus siirtyi Lufthansalle.

Keväällä 2019 saksalaisjätti kauppasi pienen toimijan eteenpäin Zeitfracht-konsernille, jonka omistukseen kuuluu myös lentoyhtiö WDL. Tämä yhtiö puolestaan on lentänyt lentoja mm. Finnairille kesällä 2019. LGW:n uudelleenbrändäys German Airwaysiksi aloitetiin maaliskuussa 2020.

Lue myös: