SAS keskeyttää lähes kaiken liikenteensä - 90 prosenttia työntekijöistä lomautetaan

EI-SIE_170418SAS keskeyttää toistaiseksi lähes kaikki lentonsa maanantaina 16. maaliskuuta. Syynä on koronaviruspandemia, jonka myötä viranomaiset ovat tehneet merkittäviä rajoituksia. Ne puolestaan ovat vähentäneet kansainvälisen lentoliikenteen kysynnän olemattomiin. Lähes koko yhtiön henkilökunta lomautetaan eri maiden sääntöjen mukaan.

Lentojen keskeyttämisen aikana SAS aikoo tarjota seuraavan muutaman päivän lentoja tiettyihin kohteisiin mahdollistaakseen asiakkaidensa paluulennot. SAS kertoo olevansa myös viranomaisten käytettävissä, jos yhteiskunnan ylläpitoon tarvitaan lentoliikennettä.

Toimien seurauksena SAS on pakotettu tekemään väliaikaisia vähennyksiä työvoiman suhteen ja lähes 90 prosenttia eli noin 10 000 työntekijää lomautetaan. Vähennykset toteutetaan kaikilla osastoilla kansallisten määräysten mukaisesti.

SAS toimii tarkoituksenaan palata normaaliin operointiin mahdollisimman pian. SAS:n lisäksi yhtiön lentoja lentää alihankintana irlantilainen Cityjet ja virolainen Nordica.

Aiemmin sunnuntain aikana latvialainen airBaltic ilmoitti keskeyttävänstä toimintansa pääosin tiistaina 17. maaliskuuta.

Eri maiden jatkuvasti laajenevat toimet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi ovat tuoneet vähitellen uusia maahantulorajoituksia. Niiden myötä myös Finnair ilmoitti tänään sunnuntaina 15. maaliskuuta lisää lentojen perumisia.

Maahansaapuminen rajoitettua mm. Norjassa ja Tanskassa

Norjan osalta maahantulo on rajoitettu ja saapuvat matkustajat joutuvat 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin tai heidät palautetaan lähtöpaikkaan mikäli he saapuvat jostain muualta kuin Ruotsista tai Suomesta tai jos matkustaja tulee Suomesta ja Ruotsista, mutta on ollut jossain muussa maassa aiemmin 14 vuorokauden aikana. Määräys ei koske lentokoneiden miehistön jäseniä. Norjan maahantulomääräyksissä on myös muutamia muitakin poikkeuksia. Määräys on voimassa 14. huhtikuuta saakka.

Tanska puolestaa rajoittaa maahanpääsyä kaikilta paitsi Tanskan kansalaisilta ellei heillä ole pätevää syytä päästä maahan. Tällainen pätevä syy ei ole turismi tai normaali perhevierailu ilman erityissyytä. Vaikutukset eivät koske jatkolennoille suuntaavia matkustajia. Määräys on voimassa 13. huhtikuuta saakka.

Lentoposti kertoi rajoituksista aiemmassa uutisessaan 14.3: Finnair peruu lentoja Tanskaan, Norjaan, Venäjälle, Tshekkeihin ja Puolaan - syynä viranomaisrajoitukset

 päivitys kello 19.25: Lisätty juttuun aiemmat maahantulorajoitukset Norjaan ja Tanskaan.

Lue myös: