SAS tuo kesäksi 2019 lisää lentoja Oulu-Tukholma -reitille - avauslento marraskuussa 2018

Cityjet_CRJ_noseSAS tuo lisää lentoja marraskuussa 2018 käynnistyvälle Oulu–Tukholma -reitille Lentojen määrä kolminkertaistuu  kesällä 2019, jolloin viikoittaisia lentoja on jo 12. Operaattori mahdollistaa näin entistä paremmat työ- ja vapaajanmatkustajien yhteydet Oulusta.

SAS kertoi toukokuussa 2018 aloittavansa jälleen suorat edestakaiset reittilennot Oulusta Tukholmaan. Yhteys käynnistyy 5. marraskuuta ja lentoja kumpaankin
suuntaan on neljä kertaa viikossa. Lentopäivät ovat ensivaiheessa maanantai, keskiviikko, perjantai ja sunnuntai.

Reitin laajennettu kesäaikataulu astuu voimaan 31. maaliskuuta 2019. Oulu–Tukholma-välin liikennöintiin  SAS lentää reittiä 90-paikkaisilla Bombardier CRJ 900 -koneilla. Lentoja SAS:lle operoi Cityjet.

Jo ennen avauslentoa SAS kertoo kasvattavansa reittitiheyttä Oulun ja Tukholman välillä, kun yhtiö kolminkertaistaa lennot jo kesäkaudella 2019  Edestakaisia lentoja Oulun ja Tukholman Arlandan välillä tuolloin jo kahdentoista viikkovuoron verran.

SAS_CRJ900SAS:n päätöksen taustalla ovat Oulun ja sitä ympäröivän alueen kukoistavan elinkeinoelämän tarpeet ja halu tarjota työmatkustajien lisäksi myös vapaa-ajan matkustajille entistä parempia yhteyksiä Pohjois-Suomesta maailmalle.

”Olemme tyytyväisiä voidessamme laajentaa toimintaamme Oulussa ja Suomessa, neljännellä pohjoismaisella kotimarkkina-alueellamme. On hienoa lentää taas Ouluun ja kehitämme tuotettamme alueen nousevan liike-elämän ja matkustajien lisääntyvän tarpeen mukaan", kertoo SAS:n Suomen ja Ruotsin myyntijohtaja Anders Wahlström.

Siksi panostamme vahvasti Ouluun ja pitkät työpäivät mahdollistavaan lentoaikatauluun. Se tarjoaa yhteydet tärkeimpiin kohteisiin Skandinaviassa ja Keski-Euroopassa ja helpottaa kaikkien asiakkaidemme elämää – niin työasioissa kuin
vapaa-ajallakin”, jatkaa Wahlström

”On hienoa, että SAS kasvaa edelleen Suomessa ja lisää yhteyksiä jo ensi kesälle. Matkustajamäärät Oulun lentoasemalla ovat olleet kasvussa ja olemme investoineet viime vuosina yli 18 miljoonaa euroa Oulun lentoasemaan,” muistuttaa Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

Oulun lentoasema on Finavian lentoasemaverkoston toiseksi vilkkain lentoasema, joka on asiakastyytyväisyystutkimuksissa arvioitu Suomen parhaiden lentoasemien joukkoon erinomaisilla tuloksilla. Se oli vuoden lentoasema viimeksi vuonna 2016, jolloin matkustajamäärä ylitti toisen kerran miljoonan rajan.

”Oulun seudun vetovoima niin matkailijoiden kuin elinkeinoelämän parissa kasvaa, kun saavutettavuus paranee. Hyvä saavutettavuus on monelle yritykselle elinehto”, toteaa markkinointipäällikkö Pauliina Pikkujämsä BusinessOulusta.

Oulun Matkailu Oy:ssä yhteyden merkitys näkyy jo konkreettisesti.
”SAS:n laaja reittiverkosto on hieno mahdollisuus koko Oulun seudulle. Yhteyden aloitus on herättänyt paljon mielenkiintoa myös matkanjärjestäjien keskuudessa, erityisesti Keski-Euroopassa”, toimitusjohtaja Päivi Penttilä tietää.

Lue myös: