SmartLynxin Airbus A320 ajautui ulos kiitotieltä Tallinnassa - lentokenttä suljettu toistaiseksi (video)

Smartlynx_1(Päivittynyt klo 20.20) Tallinnan lentokenttä suljettiin keskiviikkoiltana SmartLynx Airlines Estonian Airbus A320 -koneen ajauduttua laskukiidossa kiitotien sivuun. Nordican lennot suuntaavat varakentälle Helsinki-Vantaalle. Tallinnan lentokentän kiitotie avautui noin kello 20.00. Alkuperäinen arvio oli, että kenttä olisi suljettuna kello 22.00 saakka.

SmartLynx Airlines Estonian Airbus A320 (ES-SAN) ajautui kiitotien sivuun Tallinnassa keskiviikkona alkuillasta kello 17 jälkeen. Koululennolla ollut  A320 on toistaiseksi tuntemattomasta syystä joutunut ulos kiitotieltä. Se oli lähtenyt koululennolle Tallinnasta jo kello 12.03 eikä mukana ollut matkustajia.

Kokovalkoisen ES-SAN:n hätäpoistumistien liukumäki oli myös laukaistu vasemmalta etuovelta. Kone on kiitotien sivussa lumihangessa (Kuva: Postimees-lehden sivuilla).

SmartLynx kertoo Lentoposti.fi:lle, että sen koululennolla MYX9001 oli kuusi miehistön jäsentä: yksi kouluttajaa, neljä koulutettavaa sekä tarkastaja. He poistuivat koneesta hätäliukumäen kautta. Operaattorin mukaan laskeutumisessa oli teknisiä vaikeuksia ja se päätyi kiitotien sivuun noin kello 17.23.

Kyseessä ei ollut normaali lasku vaan sitä oli edeltänyt vikatilanne ja pelastusajoneuvot olivat konetta vastassa. Airbus laskeutui Tallinnan kiitotielle 26 ja se ajautui Tallinnan lentokentän tiedottajan mukaan sivuun kiitotien itäpuolelle.

SmartLynx tekee tapahtuman selvittelyssä yhteistyötä Tallinnan lentokentän, viranomaisten ja Viron ilmailuviranomaisen kanssa.

Nordica_CRJ900_liveryTallinnan lentokenttä suljettiin toistaiseksi, kunnes tutkijat saavat työnsä tehtyä. Kone hinataan pois ensitilassa, jotta Tallinnan lentokentän ainoa kiitotie saadaan taas käyttöön.

Kiitotie avautui uudelleen noin kello 20.00.

Nordican lennot ovat suunnanneet varakentälle Helsinki-Vantaalle. Muut lentoyhtiöt ohjaavat lentojaan myös suunnitelluille varakentille ja osa odottaa lähtöä lentokentillä. Nordica lentää illan mittaan koneitaan Helsinki-Vantaalta Tallinnan sijasta Tartoon.

Päivitys kello 19.09: Lisätty video tapahtumasta

Päivitys kello 20.20: kiitotie avautui noin kello 20.00