Snowbird aloitti lennot Smart Lynxin siivin

Snowbird_livery_4Snowbird Airlines aloitti operaatiot latvialaiselta Smart Lynxiltä vuokratulla 180-paikkaisella Airbus A320 -koneella (YL-LCM). Ensimmäinen lento suuntautui Helsinki-Vantaalta Malagaan 2. lokakuuta numerolla 6Y313. Yhtiö odottaa saavansa koneen omiin väreihinsä alkuvuoteen mennessä.

Snowbird operoi Smart Lynxin avulla ainakin ensimmäiset lentonsa. Avauslennon miehistössä oli mukana kaksi Snowbirdin omaa työntekijää. Yhtiön mukaan toiveita Snowbirdin värityksen mukaisesta koneesta olisi loppuvuoden tai viimeistä vuoden 2015 alussa.

"Tässä Suomen taloudellisessa tilanteessa tämä lento ei syntynyt helpolla, ei tule syntymään seuraavatkaan, mutta suunta on oikea. Tämä lento lensi kovan työn, periksiantamattomuuden ja tekemisen tuloksena - kannustuksesta ja tsempistä kiitos yhteistyökumppaneillemme, Snowbirdin työntekijöille ja Smart Lynx - yhtiölle", kommentoi Snowbirdin toimitusjohtaja Marja Aalto lentojen aloitusta Facebookissa.

Aalto kertoo sivuillaan Snowbirdin työntekijöiden pakertaneen vuorokaudet ympäri viimeisen kuukauden ajan johtuen isoista takaiskuista mm. Venäjän markkinoiden osalta. Kotimaa ei myöskään saa kehuja olemattomasta kannustuksesta uuden lentoyhtiön käynnistämiseen ja kotimaisten työpaikkojen synnyttämiseen.

"Kotimaamme Suomikaan ei ole ollut järin kannustava uuden lentoyhtiön käynnistämiseen. Mieluummin lie kaikki tekeminen annettaisiin ulkomaisten haltuun.Ulkomaisin voimin mekin starttiin lähdettiin, mutta vain koska ei muuta vaihtoehtoa ollut, mikäli ilmaa siipien alle mielitään - ja mehän mielimme", sanaili Aalto Facebookissa.

Lentoposti.fi ei valitettavasti useasta yrityksestään huolimatta ole saanut kiireistä lentoyhtiön alkutaivalta rakentavaa Marja Aaltoa kiinni haastattelua varten.