Snowbird Airlines aloittaa lennot Enontekiöön, Lontooseen ja Malagaan

Snowbird_livery_4Uusi suomalaisoperaattori Snowbird Airlines avaa nettisivustonta keskiviikkona 14. toukokuuta ja aloittaa pian ensimmäisten reittipaikkojen myynnin lennoilleen. Myynti aloitetaan kolmella kohteella ja tarjontaa lisätään vähitellen. Snowbird aloittaa liikennöinnin Enontekiöön, Lontooseen ja Malagaan.

Lennot alkavat syksyllä ja Enontekiön kautta Lontoon Gatwickiin pääsee 25. marraskuuta ja 25. huhtikuuta välisenä aikana kahdesti viikossa tiistaisin ja lauantaisin. Malagan lennot aloitetaan 20. lokakuuta alkaen kahdesti viikossa torstaisin ja sunnuntaisin.  Ne pyritään kuitenkin aloittamaan aiemmin lokakuussa, mahdollisesti jo syyskuun puolella. Lentojen myynti aloitetaan omasta nettikaupasta.

"Meillä on jo asiakassopimuksia  ja kesäkaudesta 2015 neuvotellaan parhaillaan. Merkittävin sopimus tällä hetkellä on ehdottomasti Enontekiön kunnan kanssa tehty lentoliikennesopimus suorista lennoista Enontekiölle", kertoo Snowbird Airlinesin toimitusjohtaja Marja Aalto.

Snowbirdin liikennesopimus pohjautuu matkanjärjestäjäasiakkuuksiin mutta yhtiö uskoo, että se pystyy lisäämään myös yksittäisten matkustajien määrää tarjoamalla lennot talvikaudella suoraan Enontekiölle, samoin kuin Enontekiöltä yhteydet suoraan Lontooseen sekä Helsinkiin.

Yhtiön toimitusjohtaja Marja Aalto kertoo rahoitusasioiden etenevän ja ensimmäisten tilauslento-operaatioiden on määrä alkaa elokuussa. Myynti alkaa näillä näkymin 19. toukokuuta alkavalla viikolla.

Snowbird_Marja_Aalto_1"Länsi-Lapin potentiaali on huikea ja meillä on erinomainen yhteistyö Lapin matkailuyrittäjien kuin muiden toimijoiden kanssa. Malagan lentojen osalta taas teemme läheistä yhteistyötä Aurinkorannikolle päin ja siellä päässä Centro Finlandia on ehdottomasti meidän tärkeimpiä kumppaneitamme asiakkaiden saavutettavuuden sekä lentoyhteyden markkinoinnin osalta", kertoo Aalto.

"Tulemme tarjoamaan asiakkaille erilaisia vaihtoehtoja matkojen ostamiseen ja vahvuutemme tulee olemaan yhteistyö matkatoimistojen kanssa jälleenmyyjäroolissa, koska emme aio rakentaa itsellemme isoa asiakaspalveluorganisaatiota vaan käytämme olemassaolevia matkatoimisto-organisaatioita lentojen myyntiin - tällä tavoin toimimalla tuemme matkatoimistojen elinkeinoa erityisesti maakunnissa ja toivottavasti pystymme olemaan apuna heidän selviytymisessään nykyisessä taloustilanteessa".

Snowbird Airlines on jättämässä lentotoimintalupahakemusta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin vielä toukokuun aikana. Yhtiö on ensimmäinen lentoyhtiö, joka hakee Trafilta kokonaan EASA-opsin mukaista lentotoimintaa. Uuden menettelyn takia varaudutaan haasteisiin ja operaatiot aloittava lentoyhtiö varmistuu myöhemmin.

Lentotoimintaluvan hyväksyntää odotellaan kesän aikana ja itse lupa on tarkoitus saada syksyyn mennessä. Lentojen operaattori julkistetaan myöhemmin mutta lähtökohtainen tavoite on, että lennot operoidaan omalla kalustolla.

"Oman koneen leasing-neuvottelut etenevät suunnitellusti ja talvikauden aloituksen sekä omaan laivastoon otettavien koneiden neuvottelut etenevät tavoitellusti", sanoo Aalto.

Snowbird_livery_2_by_snow"Koneiden hankinta on pitkä prosessi ja tärkeimpien työkalujen hankintaa käytetään se aika minkä se vaatii. Meillä on erinomainen tiimi koneneuvotteluissa takana ja tekniikan puolen osaamisessa apuna on sveitsiläisyhtiö Amros Global ".

Snowbird Airlines on alusta saakka pyrkinyt yhteistyöhön kotimaisten toimijoiden kanssa ja yhtiön lentojen myyntivalikoima on saatu pitkälti valmiiksi. Tuottajia etsitään edelleen lisää ja uusia tuotteita etsitään jatkuvasti.

"Suomi on täynnä valtavan upeita tuotteita ja on ollut hieno nähdä miten ainutlaatuisen valikoiman me pystymme suomalaisin voimin omaan konemyyntiimme saamaan. Toivon, että kesän aikana saamme nettimyynnin kautta avattua hieman tulevaa valikoimaamme sekä tuottajiamme myös julkisesti esille", kertoo Aalto.

Snowbird Airlines

Lue myös: