Snowbird aloittaa lennot kesällä - neuvottelut A320-koneesta ovat käynnissä

 Snowbird_Marja_Aalto_1Uusi kotimainen lentoyhtiö Snowbird Airlines on edistynyt rahoitusneuvotteluissa ja lentokoneen hankinnassa. Ensimmäisen lennon odotetaan nousevan taivaalle kesällä 2014. Yhtiö on mukana juuri alkaneilla Matka 2014 -messuilla, jossa se on ensimmäistä kertaa kaiken kansan tavattavissa.

"Snowbird Airlines on lentoyhtiö jokaiselle ja haluamme olla saavutettavissa jo tässä rakennusvaiheen aikana", kertoo yhtiön toimitusjohtaja Marja Aalto.

"Matka 2014 -messujen alkupäivinä kohderyhmämme ovat matkanjärjestäjät, matkatoimistot ja matkailuyrittäjät. Erityisesti meitä kiinnostaa maakuntien saavutettavuus", valottaa Aalto yhtiön läsnäoloa messuilla.

Snowbird Airlines on edennyt rahoitusneuvotteluissaan ja alkupääomaa on kerätty kotimaiselta rahoittajalta, joka on yksityinen rahasto. Lisäneuvottelut ovat käynnissä ja mukaan on tulossa myös ulkomaalaista pääomaa.Yhtiön avainhenkilöt ovat toistaiseksi ainoita omistajia mutta omistuspohja on laajenemassa rahoitusneuvotteluiden edetessä.

Snowbird_livery_5Operaatiot on määrä aloittaa kesäkaudella lyhyillä sarjoilla charter- ja reittilentoja.

"Ensilento on suunniteltu kesälle 2014 ja aloituksesta kerrotaan tarkemmin helmi-maaliskuussa", sanoo Aalto.

Yhtiö käy parhaillaan neuvotteluja Airbus A320 -koneen hankinnasta ja sopimusneuvottelut ovat edenneet mukavasti. Toiveissa on saada hankittua koneyksilö, joka on teknisesti hyvin varusteltu jotta kaikki lähitulevaisuuden viranomaismääräykset täyttyvät.

Kesäkauden jälkeen lentoja on tarkoitus jatkaa omalla koneella, joka saa myös Snowbirdin toukokuussa 2013 esittelemät värit kylkeensä. Ensimmäisen oman koneen rekisteriksi on määrä tulla OH-SWA.

"Käymme parhaillaan neuvotteluja A320-koneen wetleasesta sekä ostosta. Hankittava kone saattaa vielä vaihtua mikäli markkinoille ilmaantuu erityisen hyvä yksilö", kertoo Snowbirdin pääohjaaja Seppo Rissanen.

Snowbird_livery_4Alustavan arvion mukaan lähiaikoina miehistöineen vuokrattava koneyksilö on se, jolla yhtiö aikoo myöhemmin aloittaa omat lentonsa. Konetta ei osteta Snowbird Airlinesille vaan se vuokrataan jatkossa kolmannelta osapuolelta. Yhtiöllä ei vielä toistaikseksi ole lentotoimintalupaa mutta hakemus on jo viranomaisen käsittelyssä. Toimitilat yhtiö on vuokrannut Helsinki-Vantaan Airside Centeristä.

Snowbird Airlines panostaa suomalaisiin lomamatkailijoihin sekä Suomeen tuleviin matkustajiin. Kohteina tulee olemaan Eurooppa ja lähialueet. Erikoismaininnan saavat Egypti, Turkki ja Kreikka sekä koko Välimeren alue. Yhtiö aikoo palkata työvoimansa Suomesta ja ydinhenkilökunta palkataan suoraan Snowbird Airlinesiin. Kausivaihteluiden aiheuttamien haasteiden takia jatkossa turvaudutaan myös vuokratyövoimaan.

Lue myös: