Snowbird Airlinesin myynti on lähtenyt vauhtiin - luvassa myös uusia reittijulkistuksia

Snowbird_livery_1_by_snowSnowbird Airlinesin myynti on päässyt vauhtiin ja operaatioiden aloittamista valmistellaan kovalla tohinalla. Aloittava yhtiö suunnittelee myös uusien reittien julkistamista kesän aikana ja odotettu konehankintakin on nytkähtänyt eteenpäin.

Haasteita on kuitenkin riittänyt ja KKV:n kesäkuinen vaatimus aiheutti vahinkoa aloittavan yhtiön suunnitelmille.

"Myynti on päässyt käyntiin myöhässä ja kaikkia suunniteltuja lentoja ei voida lentää, koska myyntiaika ei riitä tässä vaiheessa. Tämä taas aiheuttaa, että joudumme miettimään aloituksen strategiaa uudelleen", kertoo Snowbird Airlinesin toimitusjohtaja Marja Aalto.

Snowbird_Marja_Aalto_1"Viiveistä huolimatta myynti on lähtenyt todella hienosti vauhtiin ja olemme solmineet sopimuksia matkatoimistojen kanssa sekä tehneet yhteistyösopimuksia mm. Espanjaan uusien lentojen ja reittien avaamiseksi. Neuvottelemme lentoluvista sekä yhteistyösopimuksista muiden lentoyhtiöiden kanssa"
 
Snowbirdin lipunmyynti on ollut auki jo tovin ja heinäkuun aikana on luvassa mahdollisesti lisää lentoja yksittäismyyntiin.
 
"Lentokoneneuvottelut etenevät, ja toivottavasti saan siitäkin julkistettua tietoa vielä heinäkuun aikana tai elokuun alussa".
 
Snowbird_livery_4Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö ICAO on
myöntänyt Snowbird Airlinesille koodit SBW ja radiokutsun Snowman. Suunnitelmien mukaan vuonna 2015 laivastossa olisi tarkoitus olla jo kolme konetta. Snowbird Airlines neuvotteleekin parhaillaan rahoituksesta usean ulkomaisen sijoitusyhtiön kanssa.
 

"Meillä on niin paljon toteutunutta ja valmista, jotta päätimme olevamme valmiita seuraavan kierroksen osakeannin tekemiseen enemmän julkisia kanavia käyttäen. Haemme rahoittajia globaalien rahoituskanavien kautta", kertoo Aalto.

"Syksyllä tulemme todennäköisesti avaamaan myös pienemmän annin joukkorahoituksen kautta, jolloin tarjoamme jokaiselle suomalaiselle mahdollisuuden omistaa osa aidosti kotimaista lentoyhtiötä".

Snowbird_possible_newroutes_1Aalto kertoo yhtiön tekevän roadshowta maakuntiin, jonka aikana pyritään solmimaan mahdollisimman paljon yhteistyösopimuksia alueellisten toimijoiden kanssa. Pyrkimyksenä on erityisesti suorien lentojen turvaaminen alueellisilta lentokentiltä.
 
Yhtiön vinkkaama reittiverkosto-kuva sisältää useita reittejä Suomen maakuntakentilä Eurooppaan. Lähtökentiksi on vihjailtu Enontekiötä, Rovaniemeä, Kemiä, Oulua, Seinäjokea, Lappeenrantaa ja Helsinki-Vantaata.
 
"Konemyyntiin tulevien tuotteiden osalta on saatu koottua hieno valikoima. Purserihakijat on valittu ja riviemäntien haastattelut ovat käynnissä", valottaa Aalto tehtyä työtä.
 
"Haasteita riittää ja tekemisen tahtoa tarvitaan. Snowbird luo työpaikkoja sekä tukee monia alueellisia elinkeinoja toimillaan, joten uskoisin tässä maassa olevan kansallisestikin tahto saada Snowbird lentämään", päättää Aalto.
 
Lue myös: