Sunclass Airlines poistaa maskivaatimuksen myös Suomesta lähtevillä lennoillaan 1. huhtikuuta alkaen

OY-VKF_190421bTjäreborg luopuu maskivaatimuksesta kaikilla Sunclass Airlinesin lomalennoilla 1. huhtikuuta 2022 alkaen. Maskivaatimus poistettiin kuukautta aiemmin yhtiön lennoilla Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista.

Useat lentoyhtiöt Pohjoismaissa ovat jo luopuneet maskinkäyttövaatimuksesta, joka otettiin käyttöön kansainvälisten käytäntöjen mukaan. Nyt noin kaksi vuotta pandemian puhkeamisen jälkeen monia rajoituksia on jo pystytty lieventämään merkittävästi.

Jo aiemmin SAS ja Norwegian ovat helpottaneet maskivaatimuksia. SAS:n lennoilla ei ole maskipakkoa, jos kyseessä on kotimaanlento tai lento Skandinaviassa. Myöskään Norwegian ei vaadi maskin käyttöä lennoillaan Skandianaviassa. Osassa kohteita saattaa olla maskivaatimuksia esimerkiksi lentoasemalla.

Tähän perustuen myös Tjäreborg luopuu maskivaatimuksesta Sunclass Airlinesin lennoilla. Maskivaatimuksen muutos koskee siis vain Sunclass Airlinesin lomalentoja. Muilla Tjäreborgilta varatuilla lomamatkoilla toimitaan kulloisenkin lentoyhtiön vaatimusten mukaan. Maskia käytetään lisäksi edelleen myös monissa lomakohteissa esimerkiksi lentokentillä, busseissa ja julkisilla paikoilla.

"Viime aikoina meiltä on yhä useammin kysytty maskin käytöstä. Kun nyt kotimaassakin käyttösuosituksia on lievennetty, katsomme sopivaksi luopua vaatimuksesta lomalennoillamme. Jokainen päättää toki itse, ja maskia saa mieluusti käyttää lennolla, mutta enää se ei ole ehdoton vaatimus. Uskoisin, että uudistus otetaan hyvin vastaan", sanoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

Myös lentoyhtiön matkustamohenkilökunnan taholta muutos saa kiitosta.

"On todella mukava nähdä taas lomailijoiden iloisia kasvoja! Maskikäytäntö on ollut tarpeellinen, mutta samalla se on vienyt jotakin todella oleellista kanssakäymisestä asiakkaiden kanssa ja sehän nimenomaan on meidän työmme ydin. On hienoa, että voimme ottaa tämän askeleen kohti normaalia", sanoo Sunclass Airlinesin Cabin Base Supervisor Krista Kuoppamäki.

Tarkennetut hygieniakäytännöt jatkuvat Sunclassin lentokoneissa edelleen sekä ennen lentoja että lentomatkan aikana. Kaikissa Sunclass Airlinesin lentokoneissa on tehokkaat HEPA-suodattimet (High Efficiency Particulate Air), ja matkustamon ilma vaihtuu noin 2–3 minuutin välein.