Suomalainen Daniel Manni voitti FAI:n kansainvälisessä nuorten ilmailukuvataidekilpailussa

danielmanni_silSuomalainen Daniel Manni on voittanut kansainvälisen ilmailujärjestö Fédération Aéronautique Internationalen (FAI) jäsenjärjestöille tarkoitetun kuvataidekilpailun 10-13-vuotiaiden ikäluokassa. 12-vuotias Daniel käy taideluokkaa Lahden Yhtenäiskoulussa. Voittajateos kuvaa liitopukuhyppääjää yhdessä liito-oravan kanssa. Siten se sopii mainiosti FAI:n kilpailun tämän vuoden teemaan, joka korosti luonnon ja ilmailun yhteyttä.

FAI Young Artists Contestissa kilpailuluokkia on kolme. Suomen Ilmailuliitto valitsi jokaisesta luokasta kolme parasta teosta, jotka lähetettiin FAI:n loppukilpailuun Sveitsiin. Kuvataidekilpailun aiheena oli tänä vuonna ilmaurheilun ja luonnon harmonia (Air Sports in Harmony with Nature).

Perinteisesti voittajat ovat saaneet tunnustukseksi FAI:n mitalin ja diplomin, mutta tänä vuonna heille luovutetaan myös ammattitason värikynäsetti ja GoPro-kamera.

Kansainvälinen ilmailuliitto Fédération Aéronautique Internationale on perustettu 1905. Siihen kuuluu yli 100 jäsenmaata, joista Suomi on yksi.

FAI Young Artists Contest -kilpailua on järjestetty vuodesta 1986. Suomi on ollut mukana 90-luvulta alkaen. Kisassa on kolme sarjaa, jotka kattavat ikävuodet 6 -17. T.T.

Junior Category (ages 6-9):

  1. Cagin Akay YAZICI (Turkey)
  2. Lidia PANKOWSKA (Poland)
  3. Yuhan YE (China)

Intermediate Category (ages 10-13):

  1. Daniel MANNI (Finland)
  2. Annette KIM (USA)
  3. Jiaying LU (China)

 Senior Category (ages 14-17):

  1. Yana SERGEYCHIK (Russia)
  2. Andrew JEONG (USA)
  3. Firuze Nursu INAN (Turkey)

Lisää lahjakkaan Daniel Mannin kuvataidetta: Instagram