Suomalainen tuulitunnelilentäjä Inka Tiitto jatkoon America's Got Talent -kisassa (video)

inkatiitto_parasummerSuomalainen tuulitunnelilentäjä ja laskuvarjohyppääjä Inka Tiitto on selvinnyt jatkoon Yhdysvaltojen America's Got Talent -kykyjenmetsästysohjelmassa. Hänen esityksensä nähtiin jättinäytöltä ja sen jälkeen Tiitto asteli tuomarien eteen. Kaikki neljä äänestivät hänet jatkoon.

Skydive Oulun kasvatti Tiitto on tuulitunnelilentämisen maailmanmestari.  Hänen uusi aluevaltauksensa on maailman ehkä suurin kykyjenetsintäkilpailu America’s Got Talent. Simo Cowellin ideoima ohjelma on jo 11. tuotantokaudellaan.

Iltalehden haastatteleman Tiiton mukaan jakso kuvattiin jo maaliskuussa. Häntä pyydettiin mukaan ohjelmaan ilmeisesti YouTubeen ladattujen tuulitunnelivideoiden perusteella.

Laskuvarjohyppyjä Tiitolla on 1500. Taustaltaan hän on tanssija, josta on ilmiselvästi etua myös tuulitunnelikoreografioissa.

inkatiitto_ilmailuliittoMaailmaa tuulitunnelilentäjänä ja laskuvarjohyppääjänä kiertävä, maailmamestaruuden 28-vuotiaana saavuttanut Tiitto on alunperin kotoisin Haapajärveltä. Hän viettää suurimman osan vuodesta kiertäen tuulitunneleita eri puolilla maailmaa.

Suomen Ilmailuliiton mukaan Tiitto iloitsee jatkoon pääsystään ja toteaa menevänsä innolla tulevia haasteita kohti. Lue lisää hänen urastaan linkeistä jutun lopussa.

Freestyle-lentäminen on taiteellinen laji, joka vaatii urheilijalta loppuun asti hiottua osaamista. Siihen kuuluu sekä pakollisia kierroksia, joissa lentäjän on suoritettava ennakkoon sovitut kuviot että vapaaohjelma, jossa lentäjä näyttää taiteellisempaa ja luovaa puoltaan. T.T.