Suomen Ilmailumuseo hakee ennen julkaisemattomia Douglas DC-2 ja DC-3- kuvia

asuntomessut_avajaiset_1Suomen Ilmailumuseo etsii valokuvia Douglas DC-2 ja DC-3 –koneiden historiaa Suomessa esittelevään kirjaan. Kirja julkaistaan loppuvuodesta 2016. Museon julkaisusarjaan kuuluva kirja on ensimmäinen kattava kokonaisesitys konetyypin monipuolisesta ja vivahteikkaasta käytöstä Suomessa 1940-luvulta aina nykypäivään.

 Nyt haetaan ennen julkaisemattomia valokuvia DC-2 ja DC-3 -koneista niiden käyttöajalta niin kotimaisten siviilioperaattoreiden kuin Puolustusvoimienkin osalta.

Museo on kiinnostunut erityisesti matkustajailmailun (1947-1970) kauteen liittyvästä värikuvamateriaalista ja koneiden sisäkuvista ohjaamon sekä matkustamon osalta. Teokseen toivotaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin kuvattua materiaalia ”Suomi-kolmosista”.

 Kuvia etsitään lähtökohtaisesti käytettäväksi kirjassa ja sen markkinoinnissa kertakäyttöoikeudella. Erityisen mielenkiintoisen ja ainutkertaisen materiaalin kohdalla on myös mahdollisuus keskustella museon kokoelma-amanuenssin kanssa kuvien tallentamisesta museon valokuva-arkistoon.

 Kuvan luovuttajalla tulee olla tekijänoikeus kuviin tai tieto tekijänoikeuden haltijasta, jos kuva on alle 50 vuotta vanha. Teokseen valikoituneista kuvista on tiedossa myöhemmin sovittava materiaalikorvaus.