Suomen Ilmailumuseota vahvasti tukeva Saab avasi uudistetun näyttelyn museon tiloissa

Saab_SIM1Saabin ilmailuhistoriasta kertova uudistettu näyttely avautui yleisölle Suomen Ilmailumuseon tiloissa Vantaalla Ilmavoimien vuosipäivänä 6. maaliskuuta 2020. Näyttelyn on tuottanut Saab Finland Oy yhteistyössä Ilmailumuseon kanssa.

Näkyvästi Suomessakin toimiva puolustus- ja turvateollisuusvalmistaja Saabin historiasta kertova Yli 80 vuotta ilmaa siipien alla -näyttely on avoinna Suomen Ilmailumuseolla vuoden 2020 loppuun asti. Uudistetussa näyttelyssä on päivitettyä tietoa ja aiempaa enemmän digitaalista materiaalia.

Saab_SIM2Näyttelyn avasivat Saab Suomen viestintäjohtaja Jan Lewenstam ja Suomen ilmailumuseon johtaja Pia Illikainen.

Saab on tukenut museota merkittävästi jo aiemmin, sillä se lahjoitti museon toimintaan 50 000 euroa joulukuussa 2019 haastaen muita toimijoita mukaan. Suomen Ilmailumuseolla on käynnissä Uusi Ilmailumuseo -hanke, jossa pyritään avaamaan Vantaalle kokonaan uusi museokeskus.

”Uudistetun näyttelyn kautta haluamme omalta osaltamme vaalia Suomen ilmailuhistoriallisia perinteitä, joissa Saabin rooli on ollut merkittävä. Samalla haluamme jatkaa Suomen Ilmailumuseon toiminnan tukemista tarjoamalla sen vierailijoille uudenlaisia, ilmailuhistoriallisia elämyksiä”, sanoo Anders Gardberg, Saabin maajohtaja Suomessa.

Saab_SIM3Ruotsalaisvalmistaja jatkaa tukeaan Ilmailumuseolle maksamalla sille kuluvan vuoden aikana näyttelystä 25 000 euroa, joka voidaan käyttää museon toimintaan.

Nyt avatussa näyttelyssä pääsee tutustumaan Saabin pitkään ja innovatiiviseen ilmailuhistoriaan. Aalto-yliopistonkin kanssa yhteistyötä tekevä Saab on luonut näyttelyyn hieman Alvar Aaltomaisen tunnelman näyttelykankaalla.

Yli 80-vuotisen taipaleensa historiansa aikana Saab on valmistanut yli 5 500 lentokonetta ja yli 15 eri lentokonetyyppiä niin sotilas- kuin siviilikäyttöön.

IMG_20200306_152857Suomen Ilmailumuseossa on mahdollisuus näyttelyn yhteydessä kokea lentoelämys Saab J35 Draken -hävittäjän simulaattorissa. Draken on tehnyt pitkän palvelusuran myös Suomen ilmavoimissa vuosina 1972–2000. Perusnäyttelyssä on myös  Saab Draken -hävittäjä sekä Saab Safir -koulukone.

Lue myös: