Suomen Ilmailuopiston Diamond DA42 mahalaskuun Porissa - ei henkilövahinkoja

IMG-20190605-WA0003(päivittynyt 22.25) Suomen Ilmailuopiston kaksimoottorinen Diamond DA42  NG TwinStar -koulukone teki mahalaskun Porin kiitotielle keskiviikkoiltapäivällä 5. kesäkuuta noin kello 13 aikaan. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

"Diamond DA42 -koulukoneemme oli tarkastuslennolla. Lennolla oli onnettomuuden sattuessa tarkastuslentäjä ja tarkastettava lento-oppilas. Tapauksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja", kertoo Suomen ilmailuopiston johtaja Juha Siivonen Lentoposti.fi:lle

Ilmailuopiston koulukone OH-DAM vaurioitui mahalaskussa eli telineet eivät olleet ulkona koneen laskeutuessa. Kiitotielle 12 laskeutuneen koneen luo saapui kolme pelastusajoneuvoa sekä yksi ambulanssi. 

SIO_DA42_DACMahalaskun jälkeen ei heti ollut tiedossa oliko koneen laskutelineissä vikaa ja oliko mahalasku tehty tietoisesti. Ilmailuopisto täsmensi tilannetta alkuillasta vahvistamalla, että koneessa ei oltu havaittu teknistä vikaa ennen laskeutumista. 

Porin kiitotie 12/30 on toistaiseksi suljettu lento-onnettomuuden seurauksena. Lentoasemalle ei nykyisin ole kaupallista liikennettä ja pääkäyttäjä on Suomen Ilmailuopisto.

Suomen Ilmailuopisto (SIO) on kouluttanut lentäjiä moderneilla Diamond DA42 NG -koneilla vuodesta 2014 lähtien. Niitä on lentokoulun laivastossa viisi kappaletta. SIO kouluttaa ammattilentäjiä Porissa Suomen liikenneilmailun ja erityisesti Finnairin tarpeisiin.

Päivitys 16.20: Lisätty kuva turmapaikalta

Päivitys 22.25: Lisätty SIO:n vahvistama tieto ettei koneessa oltu havaittu teknistä vikaa ennen laskeutumista.