Suomen ja Japanin välistä lentoliikennettä vapautetaan

trafi_logoSuomen ja Japanin välisten lentoliikenneneuvottelujen tuloksena lentoasemia ja lentojen määriä koskevat rajoitukset valtaosin poistuvat. Vain Tokion kahdelle lentokentälle jää vielä rajoituksia. Asiaa koskeva sopimus allekirjoitettiin viime viikolla.

Maiden välillä voi tästä lähtien harjoittaa lentoliikennettä rajoituksetta miltä tahansa kansainvälisen liikenteen lentoasemalta lukuun ottamatta Tokion kahta lentoasemaa. Suomalaiset lentoyhtiöt hyötyvät rajoitusten poistamisen ansiosta, kun lentokohteiden ja lentovuorojen määrää voidaan kasvattaa nykyisestä.

Nykyisellään Finnair liikennöi päivittäin Helsinki-Vantaalta Tokioon, Osakaan ja Nagoyaan.  Osakaa ja Nagoyaa tähän asti koskeneet lentomäärien rajoitukset poistuvat nyt. Sopimuksen mukaan Tokion ruuhkaisella Naritan lentoasemalla määrälliset rajoitukset poistuvat kesäkauden 2013 alussa.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ylijohtaja, ilmailujohtaja Pekka Henttu allekirjoitti Suomen puolesta Suomen ja Japanin välisen neuvottelu­pöytäkirjan maiden välisistä lentoliikenneoikeuksista perjantaina 8. kesäkuuta 2012.