Suomen Lentäjäliitto FPA lähtee mukaan perjantaiseen mielenilmaukseen - ei vaikutuksia lentoihin

aircraftnose_1Suomen Lentäjäliitto (FPA) osallistuu perjantaina 18. syyskuuta järjestettävään palkansaajajärjestöjen mielenilmaukseen Helsingissä. Perjantain mielenilmaus ei kuitenkaan ole työtaistelutoimenpide ja lentäjät ovat töissä normaalisti työvuorojensa mukaan.

Lentäjien mielenilmauksella ei siis ole lentäjien osalta vaikutusta lentoliikenteeseen.

 FPA_Sami_Simonen”Lentäjät ovat mukana mielenilmauksessa, koska maan hallitus on säätämässä pakottavaa lainsäädäntöä, jolla rajoitetaan sopimisoikeutta”, toteaa Suomen Lentäjäliiton puheenjohtaja Sami Simonen. 

”Kyse on sopimusoikeuden puolustamisesta. Sen rajoittaminen ei kuulu nykyaikaiseen vapaaseen yhteiskuntaan. Olemme erittäin pettyneitä, että Suomea ollaan ajamassa sopimustoiminnassa takaisin keskiaikaan”, Simonen toteaa.

Ilmailuala on Suomessa kasvuala, ja lentäjät ovat sitoutuneita alan jatkuvaan kehittämiseen. Suomen Lentäjäliiton mielestä dialogia yhtiöiden ja työntekijöiden kesken tulee käydä hyvässä hengessä kohti yhteisiä tavoitteita. 

”On eurooppalainen ilmiö pyrkiä rajoittamaan työntekijöiden sopimus- ja neuvotteluoikeutta. Se aiheuttaa entistä enemmän vastakkainasettelua, joka on pahimmillaan tuhoisaa”, Simonen toteaa.

Lue myös aiempi uutisemme mielenilmauksen vaikutuksesta lentoliikenteeseen sekä Finnairin arviot tulevan mielenilmauksen vaikutuksista lentoihin: