Suomen Lentoemäntä– ja Stuerttiyhdistys AKT:n täysjäseneksi - "Pieni liitto ei pärjää yksin"

SLSYSuomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys (SLSY) liittyi Auto ja Kuljetusalan Työntekijäliitto ry:n täysjäseneksi. AKT on hyväksynyt SLSY:n jäsenyyden jo aiemmin. Nyt hyväksytty jäsenyys astuu voimaan vuoden 2018 alussa.

Hitaasti, pienin askelin, mutta määrätietoisesti, luonnehtii AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen kuljetusliittojen yhdistymiskehitystä. Uusin askel tässä otettiin perjantaina 26. toukokuuta, ,kun lentoemäntiä ja stuertteja edustava SLSY päätti liittyä AKT:n täysjäseneksi. Päätöksen liittymisestä teki SLSY:n valtuusto yksimielisesti.

SLSY on ollut AKT:n yhteisöjäsen 1.12.2015 lukien. Yhdistymisen jälkeen SLSY jatkaa AKT:n valtakunnallisena ammattiosastona. SLSY:ssä on noin 1 600 jäsentä.

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen on tyytyväinen SLSY:n päätökseen ja sanoo sen vahvistavan kuljetussektorin edunvalvontaa.

"AKT:n jäsenyyden hakemiseen vaikutti mm. toimintaympäristön muutos, josta esimerkkeinä ovat mm. Teollisuusliiton perustaminen sekä Veturimiesten liiton ja Rautatievirkamiesliiton yhdistämishankkeen selvitystyön käynnistäminen", toteasi SLSY:n puheenjohtaja Juha Kuurne.

"Pieni liitto ei pärjää yksin", kiteytti Kuurne.

Myös matkatoimistojen työntekijöitä edustavan Matkailualan ammattiliitto Mailin jäsenyys ja onnistunut toiminta AKT:ssä vaikuttivat päätökseen.

"Jäsenyys oli myös luonnollinen jatko hyvin menneelle kihlausajalle", päätti Kuurne.

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry on matkustamohenkilökunnan etujärjestö, jonka jäsenet ovat suomalaisten ja Suomessa toimivien lentoyhtiöiden lentoemäntiä, stuertteja ja pursereita. He työskentelevät muun muassa AirProlla,  CityJetillä, Finnairilla, Jetflitellä ja Norralla.

Lue myös: