Super Puma mukana yhteysaluksen tulipalon sammutuksessa

nordep_rajavartiolaitosMeripelastuskeskus Turku sai sunnuntaina 27. tammikuuta kello 18:35 hälytyksen  Meriliikennekeskukselta. Nordep-yhteysaluksella oli Taivassalon edustalla Iniön aukolla syttynyt tulipalo konehuoneessa. Tehtävään hälytettiin mm. Rajavartiolaitoksen Super Puma -meripelastushelikopteri Turusta.

Pelastuslaitoksen alustehtävien meripelastusryhmä sai tulipalon sammutettua klo 19:55. Kyseinen MIRG-yksikkö (Maritime Incident Response Group) on koulutettu yhteistyöhön Rajan helikopterien kanssa. Pelastustehtävään osallistuivat myös Rajan ulkovartiolaiva Tursas, kaksi ilmatyynyalusta sekä Taivassalon VPK.

AS332L1_rajavartiolaitosTapahtumahetkellä Nordep oli siirtoajossa ja mukana olivat vain aluksen päällikkö sekä konemestari. He siirtyivät pelastuspuvuissa jäälle odottamaan apua.

Aluksen miehistö evakuoitiin ilmatyynyaluksella Laupuisiin, jossa ensihoitohenkilöstö tarkasti heidän tilansa. Toinen miehistönjäsenistä oli hengittänyt savua, mutta muuten he olivat hyvässä fyysisessä kunnossa.

Nordep on vahvasti jäissä, joten aluksella ei ole ajelehtimisvaaraa. Ulkovartiolaiva Tursas hinaa sen lähimpään suojasatamaan.

Nordep on 22,7 m pitkä ja 5,8 m leveä yhteysalus, jonka omistaa Ferryway-varustamo. Se voi kuljettaa 48 matkustajaa ja neljä henkilöautoa. Alus on rakennettu 1987.