Taivas mikä työpaikka -kirja julkistettiin näyttävästi

TMT_1Finnairin lentävän henkilökunnan hauskoista ja joskus opettavaisistakin sattumuksista kertova Taivas mikä työpaikka! -kirja julkistettiin perjantaina Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Kirjan esittelivät sen kummit, kansanedustaja Jaana Pelkonen sekä Suomen tunnetuin koululainen Jani-Petteri.


TMT_4Taivas mikä työpaikka! -kirjan ovat kirjoittaneet lentoemännät Riitta Kiiveri, Noora Kunttu, Pirkko Saari, Christina Strandberg, Meriitta Ahtikari, Kati Kaivanto ja Lene Malmström sekä stuertti Tony Pokkinen (klikkaa kuvat suuremmaksi).
TMT_2Perjantaina kirja esiteltiin ensin iltapäivällä medialle ja sen jälkeen iltatilaisuudessa salin täyteiselle, pitkälti lentävästä henkilökunnasta koostuvalle yleisölle. Kirjan näyttävän esittelyosion avasi Maija Poppasen lailla näyttämölle sateenvarjonsa varassa liidellyt lentoemäntä Tiina Nurmi. Hän on myös kirjan samaa teemaa toistavassa kansikuvassa.

TMT_7Ohjelmallisen iltatilaisuuden juontajana toimi Ellen Jokikunnas. Muuhun ohjelmaan kuului Osku Heiskasen ja Jarkko Valteen vauhdikas Showhat, jonka myötä lavalla esiintyivät drag-versioina mm. "Madonna, Katri-Helena, Danny, Lady Gaga ja Paula Koivuniemi".
TMT_9Finnairin retro-lentoemännät nähtiin kaiken muun ohella  estradilla tanssimassa Showhatin kanssa. Iltamissa esiintyi myös lentoemännän työstä 2008 eläkkeelle jäänyt laulaja ja tv-kuuluttaja Arja Tuomarila miehensä laulaja Kai Lindin kera. Nauhalta tulevista kuulutuksista vastasi Marco Bjurström.

 

Koko kirjaprojekti käynnistyi hauskojen sattumusten muistelemisesta Facebookissa. Kun niitä alkoi kertyä, huomattiin että tässähän on materiaalia kirjaksi asti.

TMT_5TMT_6

Tarinoita alettiin kerätä tosissaan ja niitä saatiinkin kokoon peräti 750. Mukaan kirjaan niistä kelpuutettiin 350 parasta. Lehdistötilaisuudessa tosin vihjailtiin jo kakkososastakin, sillä sattumuksia kertyy edelleen.

Kirjassa on myös valokuvia, monet niistä ennen julkaisemattomia, piirroksia, maalauksia sekä myös runoja.

TMT_10Ennakkokiinnostus kirjaa kohtaan on ollut suurta. Se on BookPlus-nettikirjakaupan listalla toisena heti Sofi Oksasen jälkeen.

Teoksesta on otettu 6000 kappaleen painos. Finnair osti siitä 500 kirjaa tukeakseen hanketta. Lisäksi on tehty englanninkielinen versio nimellä Airborne. Sitä on painettu 2000 kappaletta.

TMT_11Kirjan tuotot käytetään hyväntekeväisyyyteen Mielenterveyden keskusliiton Prinsessa-koulukampanjan tukena. Jo julkaisun yhteydessä pystyttiin liitolle luovuttamaan 7000 euron shekki ennakkomyynnin ja tilaisuuden tuotoista.Taivas mikä työpaikkaTaivas mikä työpaikka! on saatavana perjantaina kello 18.30 jälkeen Helsingin keskustan suurista kirjakaupoista (Akateeminen ja Kampin Suomalainen). Lauantaina sitä saa muistakin kirjakaupoista sekä Turun Kirjamessuilta.

 

 

 

Suomen Mielenterveyden keskusliitto: Prinsessa-koulukampanja

 Lue myös: