Tasavallan presidentti myönsi joulukuussa 2020 yhden uuden lentokapteenin arvonimen

presidenttiTasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi presidentin esittelyssä 11. joulukuuta 57 arvonimeä joiden joukossa oli yksi uusi lentokapteenin arvonimi. Se myönnettiin MAF:n (Mission Aviation Fellowship) avioniikkakorjaamon päällikölle Hannu Heinoselle.

 

03 Hannu_korjaamossaLentokapteenin arvonimen saanut Hannu Heinonen (s.1959) on avioniikkakorjaamon päällikkö ja koneinsinööri Huittisista. Heinonen on työskennellyt noin 28 vuotta MAF-lähetyslentäjien palveluksessa vuodesta 1993 lähtien.

Hänen uransa merkittävimpiä tehtäviä ovat olleet MAF:n avioniikkakorjaamon perustaminen Kenian Nairobiin, järjestön lentokoneiden avioniikan uudistaminen sekä päämekaanikkojen kouluttaminen.

04 Hannu ja Päivi HeinonenTyöpanoksellaan Heinonen on ollut merkittävästi kohentamassa MAF:n koneiden lähtöluotettavuutta sekä lentoturvallisuutta. Mukana pitkällä rupeamalla on ollut myös hänen perheensä.

Avioniikkakoulutuksen Hannu Heinonen sai Yhdysvalloissa 90-luvun alussa. Lentokonekorjaamisen ohella Heinosella on myös ansiolentäjän tausta ja hän on toiminut myös hinauslentäjänä Räyskälässä vuosina 1989-1990. Lentotunteja hänelle on kertynyt noin 800.

MAF Kenya staff in the Nairobi hangarMAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia.

Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita mm. terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja.

Meshack-Logichoggio-Kenya-13MAF Finland juhlisti 8. joulukuuta 2020 järjestön 75-vuotista toimintaa. MAF on perustettu vuonna 1945 ja Suomen järjestö MAF Finland  (www.maf.fi) aloitti toimintansa 8.12.1976.

Ensimmäiset lentokapteenin arvonimet saivat 1934 Aeron lentäjät Gunnar Lihr ja Ville Leppänen. Nyt lentokapteenin arvonimiä on myönnetty Lentoposti.fi:n laskujen mukaan 118 kappaletta. Kaiken kaikkiaan eri arvonimiä on myönnetty vuodesta 1918 lähtien yli 14 000. MH