Tasavallan presidentti myönsi toukokuussa 2023 kolme uutta lentokapteenin arvonimeä

TPK_logoTasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi presidentin esittelyssä 25. toukokuuta 2023 kaikkiaan 68 uutta arvonimeä. Niiden joukossa oli kolme uutta lentokapteenin arvonimen saanutta henkilöä.

Lentokapteenin arvonimen saivat toukokuussa 2023 Juhani Jansson, Veli-Matti Petramo ja Marko Rintanen.

Väinö Juhani Jansson on entinen anestesiaylilääkäri, lääketieteen lisensiaatti, Ilmailulääkäri, lennonopettaja ja tarkastuslentäjä Asikkalasta. Jansson toimii aktiisena Heinolan ilmailukerhossa.

Veli-Matti Olavi Petramo on entinen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ilmailun erityisasiantuntija ja ekonomi Helsingistä.

Marko Rintanen on  lennonopettaja, tarkastuslentäjä ja liikennelentäjä Laitilasta.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä 110. Niistä kalleimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos. Arvonimet myöntää tasavallan presidentti. Kaiken kaikkiaan arvonimiä on myönnetty vuodesta 1918 lähtien vajaa 15 000.

Ensimmäiset lentokapteenin arvonimet saivat vuonna 1934 Aeron lentäjät Gunnar Lihr ja Ville Leppänen. Nyt lentokapteenin arvonimiä on myönnetty Lentoposti.fi:n laskujen mukaan 130 kappaletta.