Tibet Airlines lentää Jinanista Helsinki-Vantaalle kahdesti viikossa toukokuusta lähtien

Tibet_crewKiinalaisen Tibet Airlinesin lennot Jinanista Helsinki-Vantaalle alkavat 8. huhtikuuta. Ensimmäisen kuukauden ajan lentoja on kerran viikossa mutta jo toukokuussa reittiä lennetään kahdesti viikossa. Jinanista on hyvät yhteydet ympäri Kiinaa lentäen ja junalla.
Tibet Airlinesin odotetaan olevan ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö, joka avaa lennot Suomeen ja Helsinki-Vantaalle. Kahdesti viikossa lennettävää vuoroa operoidaan maanantaisin ja torstaisin.

Lennot lähtevät Jinanista iltapäivällä noin kello 15.30 ja laskuaika Helsinki-Vantaalle on noin kello 19.30. Paluulento Jinaniin nousee ilmaan noin kello 22.30 ja saapuu Jinaniin aamulla. Tämä tarjoaa hyvät jatkolentomahdollisuudet Tibet Airlinesin ja Shandong Airlinesin lennoilla. Niiden lisäksi tarjolla on nopeat junayhteydet, joilla matka Pekingiin taittuu 1,5 tunnissa.

Aikataulut saattavat vielä muuttua ennen lentojen aloitusta. Lentoaika Jinanista Helsinki-Vantaalle on noin 9 tuntia ja 45 minuuttia.

Tibet_Yukun"Tibet Airlinesin Airbus A330-200 -koneissa on kolmiluokkainen 278-paikkainen matkustamo. Ensimmäisessä luokassa on 12 matkustajaistuinta ja economy comfortissa noin 30 paikkaa. Loppu kone on economy-luokkaa", kertoo Tibet Airlinesin Suomen maajohtaja Liu Yukun Lentoposti.fi:lle Matka 2019 -messuilla.

Avattava Jinanin reitti tarjoaa myös yhteyden Tiibetin autonomisen alueen keskukseen Lhasaan, koska Helsinki-Vantaalle operoiva kone lentää reitillä Lhasa-Jinan-Helsinki-Jinan-Lhasa. Kyseessä on yksi maailman korkeimmalla paikalla sijaitse lentokenttä. Sen korkeus merenpinnasta on noin 3500 metriä.

"Maidemme välinen yhteistyö kehittyy kovasti ja odotamme tuovamme merkittävästi lisää kiinalaismatkustajia Suomeen. Samalla houkuttelemme yhä enemmän suomalaisia vierailemaan Kiinassa", jatkaa Yukun.

Tibet_acYhtiön avauslennolle 8. huhtikuuta on luvassa erittäin alhaiset hinnat. Halvimmillaan lipun voi saada jo alle sadan euron. Kyseessä on tällöin yhdensuuntainenmatka. Avauslennon jälkeen hinnat ovat hieman korkeammat.

Tibet Airlinesin jälkeen Helsinki-Vantaalle avaa lennot toinen kiinalaisyhtiö Juneyao Air.

Lue myös: