Toimitusjohtaja Pekka Vauramo jättää Finnairin - uuden etsintä alkaa

A350_AMS_vauramoFinnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on jättänyt irtisanomisilmoituksensa yhtiön palveluksesta siirtyäkseen Metson toimitusjohtajaksi. Hän lähtee Finnairista viimeistään marraskuussa 2018. Vauramon seuraajan etsintä aloitetaan tänään.

"Finnairin hallitus on luonnollisesti pahoillaan siitä, että Pekka Vauramo jättää yhtiön, mutta myös kunnioitamme hänen henkilökohtaista päätöstään ottaa vastaan uusi haaste. Kiitämme Pekkaa hänen johtajuudestaan viiden viime vuoden aikana ja toivotamme hänelle mitä parhainta menestystä hänen tulevassa tehtävässään", sanoo Jouko Karvinen, Finnairin hallituksen puheenjohtaja.

"Viime vuosien aikana finnairilaiset ovat aikaansaaneet merkittävän käänteen, ja tehneet Finnairista kasvuyhtiön. Me kaikki Finnairissa, hallitus mukaan lukien, jatkamme tätä suuren muutoksen matkaa."

"Olemme kokeneet yhdessä viimeisen viiden vuoden aikana paljon", sanoo toimitusjohtaja Vauramo.

"Strateginen fokuksemme – kasvu, asiakaskokemus, henkilöstökokemus ja uusiutuminen – on ollut oikea ja haluan tästä lausua lämpimät kiitokset koko Finnair-tiimille."

"Nyt minulle on tarjoutunut ainutlaatuinen tilaisuus tehdä urallani vielä yksi uusi työrupeama eikä päätös ole ollut minulle helppo", sanoo toimitusjohtaja Vauramo.

"Olen kiitollinen siitä, että olen saanut osallistua Finnairin muutosmatkaan. Finnairin fokuksen pitää jatkossakin olla joka päivä yhtiön tulevassa kehityksessä."

Metson hallituksen puheenjohtajan Mikael Liliuksen mukaan Vauramo tuo Metsoon oikeanlaista osaamista ja kokemusta.

"Pekka Vauramolla on vahvat näytöt liiketoimintojen johtamisesta globaalissa kilpailutilanteessa sekä pitkä ja laaja kokemus kaivosteollisuudesta ja kansainvälisestä liiketoiminnasta. Tämä sopii erinomaisesti Metsolle, joka on päässyt uuden ja tavoitteellisen organisaation ja johtoryhmän avulla tänä vuonna hyvään vauhtiin," Lilius sanoo.

"Hallitus uskoo, että Pekka on oikea henkilö viemään yhtiötä nykystrategian mukaisesti eteenpäin ja tuottamaan lisäarvoa Metson asiakkaille ja osakkeenomistajille."

Finnairin hallitus nimitti diplomi-insinööri Pekka Vauramon yhtiön toimitusjohtajaksi 1. kesäkuuta 2013 alkaen. Sitä ennen Vauramo asui Hongkongissa vuodesta 2010 lähtien työskennellen suomalaisen lastinkäsittely-yhtiö Cargotecin MacGregor-liiketoiminta-alueen operatiivisena johtajana.

Pekka Vauramo seurasi tehtävässä Mika Vehviläistä, joka jätti yhtiön 2013 helmikuun lopussa siirtyäkseen Cargotecin toimitusjohtajaksi. T.T.

Lue myös: