Torvet soivat Malmin lentoaseman mielenilmauksessa

Hangaari_puhe_torviTorvet soivat Malmin lentoasemalla, kun satakunta henkeä kokoontui mielenilmaukseen perjantaina 1. syyskuuta. Ilmailun ystävät ovat tuohtuneita, kun kaupunki ei jatkanut Malmin vanhan lentokonehangaarin eli Lentokonehalli 1:n vuokrasopimusta ilmailutoimijoiden kanssa.

 

Hangaari_mielenilmaus_1

Lyhyellä varoitusajalla omassa Facebook-ryhmässä julkistettu mielenilmaus kokosi Malmin parkkipaikan täyteen autoja puoliltapäivin alkaneeseen mielenilmaukseen. Lyhyen puheen jälkeen osallistujat siirtyivät autoilleen tööttäämään Malmin puolesta tai käyttivät muita merkinantotorvia.

Reilun kymmenminuuttisen torviensoittelun jälkeen edessä oli kierros vuonna 1937 valmistuneen lentokonehallin sisätiloihin. Rakennus on siis yhä alkuperäiskäytössään. Myös valtavat ja raskaat liukuovet ovat alkuperäiset.

Hangaari_mielenilmaus_2Eri ilmailutoimijoiden vuokrasopimukset lentokonehangaarista päättyivät kaupungin kanssa 31 elokuuta 2017. Helsinki havittelee rakennusta tapahtumakäyttöön.

Ilmailijoiden mukaan uutta toimijaa ei kuitenkaan olisi tiedossa ja myös päätöstä tapahtumakeskuksen perustamiseksi ei löydy kaupungin dokumenteista. Sen myötä puuttellisia ovat ilmailijoiden mukaan myös mm. pelastussuunnitelmat.

Jättimäinen lentokonehalli jäi 1. syyskuuta kuitenkin yhä ilmailukäyttöön, kun hangaari oli edelleen puolillaan koneita. Malmilla ei mielenilmauksen aikaan näkynyt Helsingin kaupungin edustajia.

Twitter-linkki Lentoposti.fi videoon torvien soitosta

Facebook-linkki Lentoposti.fi videoon torvien soitosta

Hangaari_ulko_puolillaanMalmi_77v_avajaiset

Malmi_ilmasta_2016

 Lue myös: