Transaero Airlines vahvistaa neljän A380-lentokoneen tilauksensa Airbusilta

Venäjän toiseksi suurin lentoyhtiö Transaero Airlines on vahvistanut neljän Airbus A380 -lentokoneen tilauksensa. Transaero ja Airbus allekirjoittivat sopimuksen tänään Pietarissa.  Transaero on ensimmäinen A380-koneen tilaaja Itä-Euroopassa ja IVY-alueella. Koneita käytetään Moskovasta lennettävillä pitkillä reiteillä. Kolmeen luokkaan mahtuu noin 700 matkustajaa.

”Uskon, että A380-kone auttaa edistämään Venäjän ilmailualan ja varsinkin lentokenttien infrastruktuurin kehittymistä”, sanoo Transaeron pääjohtaja Olga Pleshakova.

Transaeron toiminta käynnistyi marraskuussa 1991. Nykyisin sillä on yli 130 lentoreittiä eri puolille maailmaa.

Ensimmäisen kerran vuonna 2007 käyttöön otettu A380 on valmistansa mukaan ylittänyt kaikki odotukset. Sillä on lentänyt tähän mennessä yli 23 miljoonaa matkustajaa, joiden suosikiksi A380 on noussut lähinnä tilavan ja hiljaisen matkustamonsa ansiosta. Koneen käyttöaste on tavallista suurempi, mikä on nostanut A380-lentojen kannattavuutta ja antanut lentoyhtiöille kilpailuetua.

A380-koneilla lennetään 100 lentoa joka päivä, joka kuukausi niillä lentää miljoonaa matkustajaa, ja kone joko laskeutuu tai lähtee lentoon joka kahdeksas minuutti.

Transaeron vahvistus huomioon otettuna A380-koneista on tehty 257 tilausta. Tilaajia on kaikkiaan 20, joista kahdeksalle on tähän mennessä toimitettu 77 konetta.