Vaasan lentoasemaa kehitetään miljoonalla eurolla

vaasa_finaviaFinavia käynnistää Vaasan lentoaseman terminaalitilojen uudistamisen tulevan syksyn aikana. Terminaalin uudistustöissä parannetaan Vaasan lentoaseman toimivuutta. Tavoitteena on parantaa matkustajien palvelua, jotta Vaasan lentoasema vastaisi lentomatkustuksen tarpeisiin kilpailukykyisellä ja kustannustehokkaalla tavalla myös tulevaisuudessa.

Uudistustöiden kustannusarvio on vajaat 1 miljoonaa euroa. Finavia on sopinut Vaasan lentoaseman terminaalin kehittämisestä Vaasan kaupungin kanssa. Kaupunki osallistuu investointiin runsaan 300 000 euron panoksella.

Investointi koostuu useista toimenpiteistä, joilla parannetaan matkustajien palvelua sekä sujuvoitetaan matkustamista. Uudistustöiden yhteydessä terminaalin nykyistä tilankäyttöä muutetaan, jolloin sekä lähtevien että saapuvien matkustajien auloihin saadaan lisää tilaa.

Tämä mahdollistaa muun muassa myymälä- ja ravintolapalveluiden kehittämisen sekä neljännen lähtöportin käyttöönoton. Myös lentoturvallisuuden kannalta tärkeä, viranomaisten määrittelemä turvatarkastusprosessi saa lisää tilaa.

”Vaasan lentoaseman matkustajamäärät ovat kehittyneet erittäin myönteisesti viime vuosina. Finavian lentoasemaverkostossa Vaasalla on keskeinen merkitys kehittyvänä lentoasemana", toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta. "Haluamme yhdessä kaupungin kanssa kehittää lentoaseman toimintaa tulevina vuosina, jotta lentoasema tukee mahdollisimman hyvin alueen elinkeinoelämää."

Remontti alkaa syksyn 2012 aikana. Työt toteutetaan vaiheittain niin, että terminaalin uudistaminen on saatu päätökseen vuoden 2013 aikana.

”Finavian ja Vaasan kaupungin päätös panostaa Vaasan lentoaseman kehittämiseen luo hyvän pohjan lentoaseman tulevaisuuden toiminnalle”, sanoo Vaasan lentoaseman päällikkö Mikko Komi Finaviasta. "Meille on tärkeää, että lentoasema kehittyy kysynnän mukaisesti ja pystyy tarjoamaan kustannustehokkaita palveluita lentoyhtiöille ja lentomatkustajille."

”Vaasan kaupunki kasvaa ja kehittyy voimakkaasti, ja on mahtavaa, että lentoasema on samassa tahdissa. Toimivat koti- ja ulkomaanyhteydet ovat meille kriittinen menestystekijä – lentoaseman toiminnallisuudella on myös suuri merkitys porttina Vaasaan”, iloitsee kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Lentomatkustajien on syytä varautua siihen, että muutostöillä voi olla vaikutusta Vaasan lentoaseman toimintaan. Finavia tiedottaa tarkemmin remontin mahdollisista vaikutuksista matkustajille sekä terminaalissa että Vaasan lentoaseman www-sivuilla remontin edetessä.

Terminaalin uudistamisen lisäksi Vaasan lentoaseman alueella on vireillä myös muita kehityshankkeita. Lentoaseman ympärille on suunniteltu logistiikkaterminaalin rakentamista valtion ja kuntien johdolla.

Vuonna 2011 Finavian Vaasan lentoasemalla oli yhteensä lähes 340 000 matkustajaa. Näistä kansainvälisen liikenteen osuus oli noin kolmannes.

Lentoaseman matkustajamäärä on kasvanut tänä vuonna tammi-heinäkuussa lähes 18 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Vaasan lentoasemalle lentää tällä hetkellä säännöllistä reittiliikennettä kuusi yhtiötä: Finnair, Blue1, Golden Air, Flybe, Air Baltic ja Norwegian.