Valtio valitsi reittilento-operaattorit vuosille 2015 ja 2016 - valittavana useita operaattoreita

A320_wingtip_1Valtion hankintatoimista vastaava Hansel on syyskuun alussa tehnyt hankintapäätökset reittilennoista yhteensä 166 reitillä vuosille 2015 ja 2016. Sopimustoimittajiksi valittiin Finnair Oyj, Flybe Finland Oy, Norwegian Air Shuttle ASA ja SAS AB.

Uusi puitejärjestely kattaa koti- ja ulkomaan lentomatkustuksen suosituimpien reittien osalta. Reittilentoja on tarjolla maakunnista ulkomaille ja reittikohtaisesti valittavana on useampia toimittajia. Kaksivuotisen puitejärjestelyn arvo on koko sopimuskauden ajalta noin 70 miljoonaa euroa.

Nykyisen puitejärjestelyn sopimuskausi päättyy 31. joulukuuta 2014 ja uuden sopimuskauden mukaisia varauksia voi tehdä 1. tammikuuta 2015 alkaen.

Reitin Helsinki – Oulu osalta hankintamenettely on keskeytetty. Reitin osalta valmistellaan uutta kilpailutusta.


Norwegian otti osansa

Valtio valitsi Norwegianin ykköslentoyhtiökseen Helsingistä lähteville ja sinne palaaville Rovaniemen, Lontoon (Gatwick), Pariisin (Orly), Oslon, Barcelonan, Rooman, Prahan, Madridin ja Budapestin lennoille.

Norwegian_planes"Olemme erittäin iloisia, että jatkamme vuonna 2013 alkanutta yhteistyötä Suomen valtion kanssa. Uusi sopimus osoittaa, että tehokkaalla toiminnallamme autamme valtiota säästämään matkakuluissa. Norwegianin vahvuuksia ovat nykyaikainen ja ympäristöystävällinen kalusto, edulliset hinnat, paikkansa pitävät aikataulut sekä työnsä takia matkustaville tärkeä lennonaikainen nettiyhteys", sanoo Norwegianin Suomen myyntipäällikkö Petteri Olsén.

 "Olemme ylpeitä siitä, että julkishallinnon asiakkaat luottavat Norwegianiin jo toistamiseen. Pyrimme kehittämään palvelujamme jatkuvasti asiakaskunnan tarpeiden mukaan. Sekä vapaa-ajan matkustajat että työnsä vuoksi lentävät arvostavat sitä, että matkajärjestelyt ja kenttärutiinit sujuvat mahdollisimman nopeasti", Olsén toteaa.

 Norwegian lentää päivittäin moniin suosittuihin kohteisiin. Yhtiön sujuvaan kenttäpalveluun kuuluvat muun muassa Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöselvitysautomaatit ja itsepalvelun vastaanottotiskit matkatavaroiden luovutukseen. Myös koneiden purkamis- ja lastaamisaikoja on nopeutettu ja esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla pääsee lähtöportille matkustajasiltoja pitkin koneen takaosasta.