Venäjä kieltää Bulgarian, Puolan ja Tshekin lentoyhtiöiden toiminnan Venäjän ilmatilassa

taivas_siipiEuroopan valtioiden sulkiessa ilmatilaansa venäläisoperaattoreilta entistä laajemmin on Venäjä jatkanut vastoimia. Rosaviatsia kielsi 26. helmikuuta alkaen lennot Venäjälle Bulgarian, Puolan ja Tshekin lentoyhtiöiltä.

Rosaviatsia toteaa, että Bulgarian, Puolan ja Tshekin ilmailuviranomaisten päätöksien seurauksena näiden valtioiden ja niihin rekisteröityjen ilma-aluksien pääsy Venäjän federaation alueelle on kiellettyä 26. helmikuuta 2022 kello 15.00 Moskovan aikaa alkaen. Päätös koskee myös ylilentoja Venäjän ilmatilassa.

Venäjän mukaan päätös tehtiin kansainvälisen oikeuden normien mukaisesti vastauksena kieltoon, joka koskee venäläisten lentoyhtiöiden liikennöimien ja/tai Venäjällä rekisteröityjen ilma-alusten siviililentoja kyseisten valtioiden alueelle. Lentoja näistä maista voidaan jatkossa suorittaa vain Rosaviatsian tai Venäjän ulkoministeriön myöntämällä erityisluvalla.

Venäjä on jo aiemmin kieltänyt Ison-Britannian lentoyhtiöiden pääsyn maan ilmatilaan vastavuoroisesti Ison-Britannian asettaman rajoituksen seurauksena.

Kaikkiaan jo seitsemän valtiota on kieltänyt venäläisoperaattoreiden lennot maidensa kansalliseen ilmatilaan. Ilmatilansa suluista ilmoittivat viimeksi myös kaikki Baltian maat.

Lue myös: