Kaikki Baltian maat sulkevat ilmatilansa venäläisiltä lentoyhtiöiltä - Viro kehotti muita toimimaan samoin

kurva_ilmassaIlmatilaa sulkeutuu entistä laajemmin venäläisten lentoyhtiöiden edestä, kun myös Viro, Latvia ja Liettua sulkevat ilmatilansa Venäjältä. Nyt jo seitsemän valtiota on ilmoittanut venäläisoperaattoreiden lentokiellosta Ukrainan kriisin seurauksena.

Viro, Latvia ja Liettua ovat yhteisellä päätöksellä ilmoittaneet sulkevansa maidensa ilmatilat Venäjän toimien seurauksena kaikilta venäläisoperaattoreilta. Kaikki kolme maata valmistelevat lentokieltoa parhaillaan hallituksiensa piirissä.

FR24_russiaflights_1"Pakotteet ja rajoitukset toimivat merkittävästi paremmin jos ne ovat laajat ja kattavat. Latvia päätti näistä toimista yhdessä muiden Baltian maiden kanssa", sanoi Latvian liikenneministeri Tālis Linkaits.

"Viro kieltää venäläisyhtiöiden lennot ilmatilaansa. Kehotamme kaikkia EU-maita tekemään samoin. Agressioille ei ole tilaa demokraattisella taivaalla", sanoi Viron pääministeri Kaja Kallas.

FR24_rajoituksetBaltian maiden lisäksi ilmatilansa venäläisoperaattoreilta ovat sulkeneet myös Bulgaria, Puola, Tshekki ja Iso-Britannia. Venäläisten lentoyhtiöiden pääsy Eurooppaan estyy jo melko tehokkaasti, sillä siviililentoliikenne ei voi sotatoimien seurauksena käyttää Ukrainan eikä Lounais-Venäjän ilmatilaa. Lisäksi myös Valko-Venäjän ilmatilan käyttön on sotatoimien seurauksena osittain rajoitettua.

Toistaiseksi Venäjän ilmatilan suurkäyttäjistä vain Iso-Britannia on rajoittanut Venäjän lentoyhtiöiden toimintaa. Sen seurauksena Venäjä kielsi vastavuoroisesti Ison-Britannian lentoyhtiöiden pääsyn Venäjän ilmatilaan. British Airways on perunut lentonsa Moskovaan ja uudelleenreitittänyt lentojaan Aasian kohteisiin.

Lue myös: