Viiden maakuntakentän lentoliikenteen aloitusta lykätään koronatilanteen takia toukokuulle

SE-LJH_270617(Päivittynyt klo. 14.05) Viiden maakuntakentän lentoliikenteen aloittamisajankohtaa on siirretty alkamaan aikaisintaan 10. toukokuuta 2021. Syynä siirrolle koronavirustilanne. Sopimusneuvottelut lentoyhtöiden kanssa jatkuvat edelleen.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kilpailutti lentoliikennettä viiteen maakuntakeskukseen. Päätös hankinnasta tehtiin 26.3.2021. Kilpailutuksen alkaessa tammikuussa 2021 arvioitiin, että liikenne voitaisiin aloittaa aikaisintaan 19.4.2021.

Ottaen huomioon vallitsevan koronatilanteen ja mahdollisesti tulevat liikkumisrajoitukset on liikenteen aloittamisajankohtaa siirretty alkamaan aikaisintaan 10.5.2021.

Päätös siirrosta tehtiin yhteistyössä tarjouskilpailut voittaneiden lento-operaattoreiden ja maakuntien edustajien kanssa. 

"Päätös aloitusajan siirtämisestä oli tehtävä tässä vaiheessa, jotta kaikki osapuolet ehtivät sen omassa toiminnassaan huomioida ja siirrosta johtuva haitta jää mahdollisimman pieneksi", toteaa johtaja Pipsa Eklund.

"Operaattoreille maksetaan korvausta siirrosta, koska heille aiheutuu siitä kuluja. Tällä muutoksella on lievä alentava vaikutus kokonaishintaan", avasi Eklund siirron aiheuttamia muutoksia 13,8 miljoonan euron kokonaishintaan.

Kilpailutettuja lentoreittejä valittiin 26. maaliskuuta 2021 operoimaan Amapola Flyg Ab, NyxAir OÜ ja RAF-Avia.

Lentojen aloittamisen siirto tuo myös lisäaikaa sopimusneuvotteluihin.

"Sopimusneuvottelut lentoyhtiöiden kanssa aloitettiin tällä viikolla. Vielä ei ole tehty sopimusta kenenkään kanssa. Siirto antoi nyt vähän lisäaikaakin sopimusasioiden kanssa etenemiseen", kertoi Eklund Lentoposti.fi:lle.

Traficom ei ole ainakaan toistaiseksi vastaanottanut yhtään valitusta kyseisestä lentoliikenteen kilpailutuksesta. MH

Päivitys kello 14.05: Lisätty Traficomin Pipsa Eklundin haastattelu.

Lue myös: