Viimeinen C-17 Globemaster III luovutettiin Yhdysvaltain ilmavoimille (video Vantaalta)

c17_last_net_usafViimeinen USAF:n tilaama Boeing C-17 Globemaster III -kuljetuskone (P-223) luovutettiin käyttäjälleen viime viikon lopulla. Kyseessä oli 223. vastaanotettu koneyksilö. Strategisen ja taktisen kuljetuskoneen ominaisuuksia onnistuneesti yhdistävän C-17:n tuotanto jatkuu toistaiseksi muille asiakkaille. Myös Suomi hyödyntää sitä.

Tyypin kehitti alunperin McDonnell Douglas. Sen sulauduttua Boeingiin 1997 C-17 ja F/A-18 Super Hornet ovat yhtiön ainoat edelleen tuotannossa olevat koneet.

c17_elephantwalk_net_usafNyt luovutettu P-223 päätti yli 20 vuotta kestäneen toimitusten sarjan Yhdysvaltain ilmavoimille. Se siirtolennettiin Long Beachin tehtaaalta uudelle kotikentälleen Joint Base Charlestoniin Etelä-Caroliinaan.

USAF oli C-17:n ensimmäinen tilaaja. Kone teki ensilentonsa tasan 22 vuotta sitten syyskuun 15. päivä 1991. Se on ainoa kuljetuskone maailmassa, joka kykenee mannertenvälisiin lentoihin ja samalla pystyy silti operoimaan lyhyiltä ja päällystämättömiltä kiitoteiltä.

c17_cockpit_net_usafC-17 Globemaster III sai nimensä kahdelta aiemmalta USAF:n kuljetuskoneelta (Douglas C-74 Globemaster ja Douglas C-124 Globemaster II).

Tyyppi on palvellut operationaalisessa käytössä niin Afganistanissa kuin Irakissa. C-17 on osallistunut myös humanitaarisiin avustusoperaatioihin esimerkiksi vuosien 2004 ja 2011 tsunamien jälkeen.

C-17 Globemaster III:lla on nimissään peräti 33 maailmanennätystä eli enemmän kuin millään muulla kuljetuskoneella.Vuonna 1994 se sai National Aeronautics Associationin arvostetun Collier Trophy -palkinnon.

Tyyppi on kerrännyt palvelusuransa aikana yli 2,6 miljoonaa lentotuntia. USAF:n ohella muita käyttäjiä ovat Englanti, Australia, Kanada, Qatar, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat sekä Intia yhteensä 34:llä koneella.

Suomen Ilmavoimat ostaa vuosittain pienen määrän lentotunteja Unkariin sijoitetusta NATO Strategic Airlift Capability Programin kolmen koneen C-17-poolista. Siinä on mukana 12 valtiota, joista osa ei kuulu NATO:on vaan ne ovat kuten Suomi ns. PfP-kumppaneita (Partnership for Peace). Globemasteria on meillä käytetty lähinnä kriisinhallintajoukkojen huoltolentoihin.

YouTube-video: USAF:n Boeing C-17 Globemaster III Spirit of New Jersey (03-3125) nousee ilmaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta 6. syyskuuta 2013. Via Ylamaki channel.

 

Lue myös: